Din cuprinsul articolului
În ciuda unor prejudecăți destul de des întâlnite, bacteriile se acumulează ireversibil în lenjerie, mai ales cea care se află în contact direct cu corpul, așa că schimbarea acesteia trebuie să se facă la intervale destul de regulate. Evident, acest interval depinde de o serie de factori subiectivi și obiectivi.
Poate că nu vă dați seama, dar cât de des vă schimbați lenjeria intimă ar putea avea un impact asupra sănătății dumneavoastră. Când vine vorba de igienă, nu toată lumea urmează aceeași rutină.
De exemplu, unora le place să facă duș sau baie o dată pe zi, dar pentru alții poate fi mai mult sau mai puțin.
Același lucru este valabil și pentru frecvența cu care ne schimbăm lenjeria intimă. În timp ce există unele articole care pare universal acceptabil să le purtăm mai mult de o dată înainte de a le spăla, cum ar fi puloverele și pantalonii, această regulă nu se aplică altor articole.
Lenjeria intimă, în special, este un articol pe care trebuie să îl schimbăm zilnic, avertizează medicii.
Acest lucru poate părea evident pentru mulți oameni, dar medicul Jen Caudle a avertizat că „nu toată lumea este de acord”.
Într-un videoclip de pe TikTok, ea și-a sfătuit cei peste 164.000 de urmăritori să își schimbe zilnic lenjeria intimă sau riscă o serie de probleme de sănătate.
„Personal, cred că ar trebui să îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi”, a spus ea.
„Este practica mea personală ca om, dar și ca medic.
„Cred că și din motive de sănătate este înțelept.”
Ea a explicat mai departe: „Schimbarea lenjeriei de corp în fiecare zi ajută la scăderea potențială a riscului ca umezeala să fie reținută în zona genitală și să se dezvolte infecții bacteriene cu drojdie și lucruri de genul acesta.”
De asemenea, vă poate afecta pielea. Faptul că nu vă schimbați lenjeria intimă în mod regulat ar putea crește riscul de erupții cutanate, iritații și eczeme, a spus ea.
Medicul a adăugat că alegerea de a nu-ți schimba lenjeria intimă zilnic ar putea fi legată de locul în care locuiești și de cultura ta, printre alți factori.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…