Opiniile dermatologilor despre spălarea părului diferă. Unii dintre aceştia susţin că părul trebuie spălat cât mai des pentru a preveni acumularea de uleiuri care poate infunda porii, iar alţii spun că spălarea frecventă a părului cauzează creşterea producţiei de sebum.
Chiar dacă părerile sunt împărţite, majoritatea este de acord asupra unui aspect: şamponarea zilnică nu este necesară. La fel ca în cazul pielii, uleiurile naturale din păr sunt importante pentru menţinerea sănătăţii acestuia. Dacă aceste uleiuri sunt îndepărtate în mod constant, organismul va creşte producţia lor pentru a compensa cantitatea de ulei îndepărtată. Astfel, acest lucru duce la un cerc vicios: ne spălăm des pe cap pentru a îndepărta uleiurile naturale din păr, dar in realitate nivelul acestora va creşte.
Daca spalatul pe cap zilnic afectează sănătatea părului, medicii spun că nici spălarea lui foarte rară nu este indicată. “Nu am auzit de nicio dovadă potrivit căreia spălatul mai rar al părului ar fi mai sănătos” spune dr. Amy McMichael de laWake Forest University School of Medicine, North Carolina.
“Spalarea zilnică a părului nu este o necesitate, e un ritual care s-a dezvoltat in urma culturii mirosului frumos, nu dintr-o nevoie reala” explică dr. McMichael. Şampoanele indicate pentru persoanele cu firul subţire sunt cele cu proprietăţi nutritive pe bază de ou sau aloe sau care conţin diferite uleiuri precum cel de cocos, palmier sau de migdale.
Este bine să aveţi grijă la temperatura cu care vă spălaţi părul. Apa fierbinte îl deteriorează şi poate ajunge chiar să ardă scalpul. Temperatura optimă pentru spălarea părului este de 37 °C.
Medicii dermatologi recomandă spălarea pe cap de 2-3 ori pe săptămâna pentru a avea un păr sănătos.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…