Din cuprinsul articolului
Unii pot crede că este o problemă care nu trebuie discutată public, dar ne afectează pe toți: Cât de des trebuie schimbată și spălată lenjeria de pat?
Unele cercetări au arătat că publicul nu poate fi de acord cu răspunsul, iar un nou sondaj efectuat pe 2.250 de adulți din Marea Britanie a constatat o altă diviziune.
Aproape jumătate dintre bărbații singuri au spus că nu își spală cearșafurile timp de patru luni consecutiv, iar 12% au recunoscut că le spală atunci când își amintesc, ceea ce ar putea dura și mai mult.
„Nu este chiar un lucru bun”, spune Dr. Lindsay Browning, psiholog autorizat, neuroștiință și expert în somn, pentru BBC.
Femeile singure le schimbă mai des: 62% au spus că își spală lenjeria de pat o dată la două săptămâni, iar cuplurile au spus că o fac la fiecare trei săptămâni, potrivit datelor unei companii de lenjerie de pat.
Dr. Browning spune că ar trebui să ne schimbăm cearșafurile o dată pe săptămână sau cel mult la două săptămâni.
Igiena este un factor important, iar unul dintre motive este transpirația. Dacă ai încercat vreodată să dormi într-un val de căldură, știi cât de dificil poate fi.
„Sudoarea pătrunde în cearșaf, ceea ce le face nu numai mirositoare, ci și pline de celule moarte”, a explicat Browning.
Trebuie să avem un flux de aer pentru a ne simți confortabil în timpul somnului, deoarece aici dormim cel mai bine, a asigurat specialistul.
Dar nu ar trebui să ne gândim doar la transpirație. Celulele noastre moarte ale pielii, pe care le eliminăm în timpul somnului, reprezintă, de asemenea, o preocupare.
„Dacă nu îți speli cearșafurile suficient, celulele moarte ale pielii se vor acumula pe aceste cearșafuri.”
Această acumulare înseamnă că micile creaturi cunoscute sub numele de acarieni se pot hrăni cu acele celule, provocând disconfort și erupții cutanate, potrivit BBC.
„Nu numai că veți dormi în transpirație și celule moarte ale pielii, ci și cu acarienii.”
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…