Sari la conținut

Cât costă taxa de pod Fetești-Cernavodă anul acesta

Cât costă taxa de pod Fetești-Cernavodă. Prețurile pentru traversarea podului Fetești-Cernavodă în 2024 sunt determinate de categoria autovehiculului și de numărul de treceri dorite, oferind opțiuni pentru o singură trecere, două sau chiar douăzeci de treceri.

Toți conducătorii auto care folosesc acest pod sunt obligați să achite taxa corespunzătoare. Tarifele pentru trecere sunt exprimate în lei și includ TVA-ul, fiind plătite în moneda națională de șoferii români și în lei sau valută liber convertibilă, conform cotațiilor pieței valutare, pentru șoferii străini, la cursul de schimb valabil în prima zi a lunii octombrie, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană.

Care este tariful de trecere pe podul Fetești-Cernavodă în 2024 Taxa de traversare a podului Fetești-Cernavodă în 2024 variază în funcție de clasificarea vehiculului și de numărul de traversări.

Cât costă taxa de pod Fetești-Cernavodă

Pentru autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, taxa este:

· 13 lei pentru o singură trecere;

26 lei pentru două treceri;

· 208 lei pentru 20 de treceri.

Pentru vehicule rutiere cu mai mult de 9 locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone, taxa este:

· 47 lei pentru o singură trecere;

· 94 lei pentru două treceri;

· 818 lei pentru 20 de treceri.

Pentru vehicule rutiere cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe, taxa este:

· 64 lei pentru o singură trecere;

· 128 lei pentru două treceri;

· 1114 lei pentru 20 de treceri.

Pentru vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe, taxa este:

· 91 lei pentru o singură trecere;

· 182 lei pentru două treceri;

· 1584 lei pentru 20 de treceri.

Cum se plătește taxa de pod

Atunci când ești în drum spre vacanță, te gândești doar să ajungi cât mai repede la destinație pentru a te bucura de timpul liber. Totuși, este important să nu uiți de obligațiile legale, cum ar fi rovinieta sau plata taxei de pod, pentru a evita problemele ulterioare.

Dacă te afli pe Autostrada Soarelui și traversezi podul de la Fetești, trebuie să plătești taxa corespunzătoare. Există patru modalități simple de plată, iar iată ce trebuie să știi și cum poți plăti rapid:

  1. SMS: Poți plăti taxa de pod prin SMS, trimitând un mesaj la numărul 7577, indiferent de rețeaua ta (Vodafone, Telekom, Orange sau Digi). Trebuie să folosești benzile 2 și 3 în zona stației de taxare de la Fetești. Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului. Veți primi un mesaj automat de confirmare și pentru a finaliza plata, trebuie să trimiteți „DA” la 7577.
  2. Online: Plata online pentru taxa de pod de la Fetești poate fi efectuată pe site-ul taxadepod.ro. Poți alege numărul de treceri și poți plăti cu cardul bancar, ordin de plată sau direct la bancă.
  3. e-rovinieta: Poți plăti taxa de pod și pe site-ul e-rovinieta. Selectezi tipul autovehiculului și numărul de treceri dorite, apoi completezi informațiile necesare și poți plăti online cu cardul bancar.
  4. Benzinărie sau ghișeu: Taxa de pod poate fi plătită și la benzinăriile OMV Petrom, Mol, Rompetrol și Socar sau la ghișeu.

Pentru a evita amenzi, trebuie să plătești taxa de trecere, atât la dus, cât și la întors, prin una dintre modalitățile de mai sus. Dacă nu plătești, vei fi obligat să achiți jumătate din minimul amenzii în maximum 15 zile de la primirea procesului verbal. Dacă deții un card bancar, plata prin SMS sau online este cea mai simplă și eficientă metodă.

Circularea fără a plăti taxa de pod de la Fetești este o încălcare a legii și atrage sancțiuni sub formă de amendă. Cuantumul amenzii contravenționale variază în funcție de tipul vehiculului:

Pentru autoturisme și vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone:

  • Amendă minimă: 130 lei
  • Amendă maximă: 260 lei

Pentru vehicule rutiere cu mai mult de 9 locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone:

  • Amendă minimă: 470 lei
  • Amendă maximă: 940 lei

Pentru vehicule rutiere cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe:

  • Amendă minimă: 640 lei
  • Amendă maximă: 1280 lei

Pentru vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe:

  • Amendă minimă: 910 lei
  • Amendă maximă: 1820 lei

Este esențial să aveți peaj valabil pentru a evita sancțiunile și pentru a contribui la menținerea infrastructurii rutiere în stare bună.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel