Sari la conținut

Cât costă o lună la un centru de recuperare pentru persoanele dependente de droguri, alcool, jocuri și tehnologie

Foto: enla.ro
Un nou centru de recuperare pentru dependențe, deschis în județul Alba

Un nou centru de recuperare pentru persoanele dependente de droguri, alcool, jocuri și tehnologie a fost deschis în județul Alba, la trei kilometri de localitatea Pianul de Jos. 

Centrul ENLA reprezintă o comunitate terapeutică post-dezintoxicare, dedicată celor care se luptă cu diverse dependențe. Centrul de interes national funcționează în regim hotelier și poate găzdui până la 30 de persoane care beneficiază de asistență medicală specializată și o gamă variată de servicii pentru recuperare.

Dependențele în creștere alarmantă, în România

Potrivit datelor din 2022, peste un milion de români au consumat cel puțin o dată droguri, conform declarațiilor expertului antidrog Cătălin Țone. Dependențele de alcool, droguri și jocuri de noroc continuă să crească alarmant, în România, în timp ce, resursele pentru tratarea acestor afecțiuni sunt din ce în ce mai limitate. Specialiștii subliniază că problemele generate de consumul de droguri au devenit o preocupare de interes național. Prevenția, tratamentul adecvat și combaterea fenomenului sunt esențiale pentru reducerea impactului.

Răspunzând nevoilor acute ale societății, Dr. Laura Cătană, medic primar psihiatru cu o experiență de 18 ani și antreprenorul Ensar Duman au fondat, în 2024, un centru destinat celor care se confruntă cu dependențe de alcool, droguri și substanțe interzise, jocuri de noroc și tehnologie. Instituția este concepută să ofere o tranziție lină, de la perioada spitalizării, la revenirea într-un mediu de viață normal.
De asemenea, centrul din județul Alba este recomandat persoanelor aflate în recuperare după depresie sau sindromul burnout, boala muncii în exces.

Servicii specializate pentru recuperare completă

Centrul funcționează ca o comunitate terapeutică, oferind sprijin personalizat și o tranziție sigură de la spitalizare către un stil de viață echilibrat. Serviciile includ:

  • Psihoterapie individuală și de grup;
  • Consiliere psihiatrică și evaluare psihologică;
  • Terapie ocupațională și ateliere creative;
  • Asistență medicală continuă și programe de recreere.

Centrul dispune de camere moderne, fiecare cu baie proprie și terasă, spații de recreere, sală de sport, piscină și teren de golf. Există și apartamente VIP pentru cei care doresc condiții premium. Alimentația personalizată și serviciile de cazare sunt concepute pentru a sprijini atât recuperarea fizică, cât și emoțională.

Cât costă o lună de recuperare

Programele de recuperare sunt structurate pe trei pachete, cu o ședere minimă de 30 de zile:

  • Pachet standard: cazare în cameră dublă, terapii de grup, mese personalizate – 200 euro/zi (6.000 euro/lună).
  • Pachet confort plus: cazare în cameră king-size, acces extins la facilități – 300 euro/zi (9.000 euro/lună).
  • Pachet premium: cazare VIP, program personalizat, acces exclusiv la spa – 450 euro/zi (13.500 euro/lună).

Reducerile sunt disponibile pentru șederi mai lungi.

„Programele noastre sunt concepute pentru perioada post-sevraj și oferă terapii și consiliere pentru o reintegrare eficientă în societate. La noi sunt bineveniți și pacienții care au nevoie de ședințe de psihoterapie. Psihologii din echipă se concentrează pe relația dintre gânduri, emoții și acțiuni și pregătesc persoanele care s-au luptat cu dependențele să facă față stresului fără a se întoarce în trecut. Vă spun din experiența profesională acumulată în 18 ani: când omul se simte tratat cu afecține și condițiile de spitalizare sunt de calitate, rezultatele sunt foarte bune și rapide.” afirmă Dr. Laura Cătană.
Ensar Duman adaugă: „Recuperarea începe cu recunoașterea nevoii de ajutor. Noi oferim tot suportul necesar fără să judecăm pe nimeni și construim împreună o poveste nouă, plină de speranță pentru fiecare pacient.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel