Sari la conținut

Preparatul românesc delicios care nu trebuie să lipsească din meniu! Idei gustoase de a ne asorta alimentația la primăvară

Primăvara este sezonul lejer și plin de vitamine și nutrienți, trei luni în care trebuie să ne consolidăm imunitatea cu alimente cât mai apropiate de forma lor naturală.

În acest sens, cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic ne dezvăluie tainele unui preparat delicios de primăvară, prin excelență românesc, cu gust și consistență aparte.

Cașul, brânza cu gust de primăvară. Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.

Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză “tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică- câteodată chiar scârție între dinți. “Asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon, propune medicul Mihaela Bilic fanilor săi din mediul online.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel