Castravetele este o leguma cu proprietati uimitoare. Iata ce trebuie sa stim despre el si cum este cel mai benefic sa il consumam. Cat este de bine sa il consumam sub forma de suc?
Castravetii nu sunt ceea ce se poate numi o leguma foarte promovata. Intr-o proportie covarsitoare, sunt folositi cel mai des in salate, la murat sau ii bagi in blender pentru un gazpacho racoritor.
Castravetele, leguma uimitoare. E bine sa il consumi sub forma de suc? Din cautarile online vei afla ca este cel mai bun tonic cu efect de intinerire din lume. Poate curata si detoxifia intreg corpul. Castravetele e antiinflamator. Poate reduce febra. Poate reduce si grasimea de pe abdomen.
Dar este adevarata vreuna dintre aceste afirmatii? Din pacate, nu, spun nutritionistii consultati de Today. „Cred ca au niste proprietati sanatoase. Insa cred ca beneficiile sucurilor sunt supraestimate”, a spus Samantha Cassetty, experta in nutritie si slabit care activeaza in New York.
Julia Denison, coordonator de nutritie clinica la University of Pittsburgh Medical Center Magee-Womens Hospital, a declarat pentru TODAY ca principalul beneficiu al castravetilor este continutul ridicat de apa. „Sunt o leguma care hidrateaza. Multe alte legume – kale, spanac, varza de Bruxelles, morcovul, fasolea verde – au mai multi nutrienti”, a spus ea.
Beneficiile castravetilor pentru sanatate
In timp ce alte legume depasesc profilul nutritional al castravetilor, acestia au punctele lor forte. Contin vitaminele A, C si K, precum si antioxidanti si putin calciu si fier. De asemenea, ofera un tip de fibra numita lignina, iar studiile experimentale au sugerat ca aceasta poate proteja impotriva cancerului care are legatura cu estrogenul, arata Cassetty.
Sucul poate furniza mai multi astfel de nutrienti pentru ca vei folosi probabil vreo doi castraveti pentru a umple un pahar cu zeama. Dar cand faci sucul, pierzi fibra si nutrientii din coaja. E mai bine sa mananci castravetii, a spus Cassetty. „Sunt mai satiosi si consumi si fibrele odata cu apa”, a explicat ea.
Castravetii intregi, ca toate legumele in general, ofera beneficii pe care le poti pierde daca ii transformi in suc. Legumele intregi te ajuta sa te saturi, din doua motive: mestecarea hranei si durata mai mare a mesei te ajuta sa te simti satula. „Cand bei ceva, nu ai aceeasi senzatie de satietate”, arata experta citata.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…