Sari la conținut

Câștigătorul „Românii au talent” suferă de o boală periculoasă, care afectează milioane de români. „Naiul mi-a salvat viața!”

Cristian Ciausu
Sursa foto: stirileprotv.ro
Cristian Ciausu, castigatorii Romanii au talent 2024

Câștigătorul celui de-al 14-lea sezon al emisiunii „Românii au talent” de la ProTv este Cristian Ciaușu. Cu toate că adolescentul suferă de astm, și-a urmat pasiunea și a început să cânte la nai de la vârsta de 9 ani.

Din fericire, instrumentul cu care cântă, naiul, s-a dovedit benefic și acum Cristian nu mai are nevoie de inhalator.

Boala de care suferă câștigătorul „Românii au talent”

Cristian Ciaușu a obținut vineri seara, 31 mai, marele premiu în valoare de 120.000 de euro oferit de Românii au Talent. La 6 ani, Cristian a fost diagnosticat cu astm, boală care îl oprea să respire suficient. Cu toate acestea,  și-a urmat pasiunea și a început să cânte la nai de la vârsta de 9 ani.

Datorită perseverenței și curajului, acum, el a ajuns să cânte profesionist la nai, un instrument pe care mama lui îl iubește.

„La 6 ani am fost diagnosticat cu astm. La 6 ani am avut prima criză. A fost foarte rău. Mama a căutat pe internet și a găsit că poți ameliora această boală prin suflare. Fiind și ea pasionată, a ales naiul.

Acum nu mai am nevoie de inhalator, am instrumentul care mi-a salvat viața. Mama este mândră, e în al 9-lea cer. Ea s-a descurcat greu cu mine, ea m-a crescut singură, tatăl meu s-a despărțit de ea.

Îi mulțumesc mamei pentru tot timpul pe care mi l-a alocat mie. Vreau să dedic această seară mamei mele, sper să fie mândră de mine”, a spus concurentul, chiar înainte de a urca pe scena Românii au Talent.

Juriul a fost profund impresionat de prestația din finală a tânărului. Andra i-a spus că ceea ce face este balsam pentru suflet, în timp ce Andi Moisescu a mărturisit că este excepțional. În același timp, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete au apreciat prezența naiului românesc în cadrul emisiunii.

„Este cel mai frumos moment din viața mea. Să fiu sincer, nu mă așteptam, nu mă așteptam că o să vă placă așa de mult naiul meu”, a spus Cristian după aflarea veștii că este marele câștigător al acestei ediții.

Ce este astmul

Astmul, o boală extrem de periculoasă care afectează toate grupele de vârstă. Aproximativ 300 de milioane de persoane în întreaga lume suferă de astm. În Europa sunt diagnosticați 10 milioane de adulți cu vârsta sub 45 de ani.

În România, statisticile Societății Române de Pneumologie indică circa un milion de pacienți cu astm.

Astmul este o afecțiune caracterizată prin episoade de agravare a inflamației căilor respiratorii, alternate cu perioade silențioase în care pacientul nu resimte niciun simptom.

În cazul unui episod de astm, denumit și criză de astm, căile respiratorii se îngustează, iar pacientul se confruntă cu dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, tuse uscată.

În aceste situații este esențială administrarea tratamentului de urgență, care ajută la dilatarea căilor respiratorii. În funcție de gradul de severitate al astmului, simptomele pot fi amenințătoare de viață.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel