Sari la conținut

Casodex 50mg, 2blistere x 14 comprimate filmate

Sursa foto: www.srmp.ro
Campania Generatia HPV-free

Va  rugam  sa  cititi  cu  atentie  acest  prospect  inainte  de  a  incepe  utilizarea  acestui medicament

– Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa il recititi.

– Daca aveti nelamuriri, va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

– Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra si nu trebuie sa-l dati altor persoane. S-ar putea sa le faca rau, chiar daca au simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CASODEX 50 mg

Denumirea medicamentului dumneavoastra este Casodex 50 mg. Fiecare comprimat filmat contine 50 mg bicalutamida, substanta activa.

Medicamentul mai contine si urmatoarele componente inactive: nucleu – lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu, povidona (K29-K32), stearat de magneziu; film – hipromeloza, macrogol 300, dioxid de titan (E 171).

Casodex 50 mg este ambalat in cutii cu 2 blistere tip calendar din PVC/Al a cate 14 comprimate filmate.

Bicalutamida face parte dintr-o clasa de medicamente numite antiandrogeni. Ea interfera cu unele dintre actiunile hormonilor sexuali masculini.

Producator

AstraZeneca GmbH, Germania

 

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

AstraZeneca UK Limited

600 Capability Green, Luton, Bedfordshire, LU1 3LU, Marea Britanie

Casodex 50 mg este utilizat in tratamentul cancerului de prostata avansat (metastazat).

 

INAINTE DE A UTILIZA CASODEX 50 mg

Casodex 50 mg nu trebuie administrat la femei sau copii.

 

Nu utilizati Casodex 50 mg daca ati avut anterior o reactie alergica la el.

 

Aveti probleme cu ficatul? Daca da, spuneti acest lucru medicului dumneavoastra.

 

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament, deoarece contine lactoza.

 

Utilizati si alte medicamente, inclusiv cele cumparate de dumneavoastra fara prescriptie medicala? In  mod  deosebit, utilizati  anticoagulante orale  (pentru prevenirea cheagurilor de sange), unele antihistaminice (terfenadina sau astemizol), cisaprida (pentru anumite tipuri de indigestie), ciclosporina (pentru inhibarea sistemului imunitar) sau blocante ale canalelor de calciu (pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau a unor boli de inima)? Daca da, spuneti acest lucru medicului dumneavoastra.

Inainte de a utiliza Casodex 50 mg, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati orice medicament, eliberat cu prescriptie medicala sau nu.

Daca va internati in spital, spuneti personalului medical ca utilizati Casodex 50 mg.

 

Este putin probabil ca medicamentul sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de  a  folosi  utilaje.  Totusi,  unele  persoane  pot  resimti  ocazional  somnolenta  in  timpul tratamentului cu Casodex 50 mg. Daca vi se intampla acest lucru, trebuie sa fiti prudent cand efectuati astfel de activitati.

 

CUM SE UTILIZEAZA CASODEX 50 mg

Urmati instructiunile medicului dumneavoastra privind momentul si modul in care sa

utilizati medicamentul. Cititi prospectul. Daca nu sunteti sigur va poate ajuta si farmacistul.

 

Doza uzuala de Casodex 50 mg este de un comprimat filmat pe zi. Inghititi fiecare comprimat filmat intreg, cu putina apa. Incercati sa administrati comprimatul la aceeasi ora in fiecare zi.

 

Daca ati uitat sa utilizati medicamentul, administrati doza cand va amintiti si apoi doza urmatoare la ora obisnuita. Nu administrati doua doze odata. Daca sunteti ingrijorat, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

 

In cazul in care ati utilizat mai mult decat doza uzuala, spuneti medicului dumneavoastra. In caz de supradozaj, mergeti imediat la cel mai apropiat spital.

 

Nu intrerupeti tratamentul, chiar daca va simtiti bine, decat daca medicul dumneavoastra

va spune sa faceti acest lucru.

 

DUPA CE ATI UTILIZAT MEDICAMENTUL

La fel ca orice medicament, Casodex 50 mg poate avea reactii adverse.

 

Spuneti imediat medicului dumneavoastra sau cereti ajutor medical, daca prezentati oricare dintre fenomenele de mai jos:

– Senzatie grava de lipsa de aer, sau agravarea brusca a senzatiei de lipsa de aer, posibil cu tuse sau febra. La unii pacienti care utilizeaza Casodex 50 mg apare o inflamatie a plamanilor numita pneumopatie interstitiala. Aceasta reactie adversa este mai putin frecventa.

– Mancarime intensa a pielii (cu umflaturi rosii) sau umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, cu posibile dificultati la inghitire. Aceste reactii la Casodex 50 mg sunt mai putin frecvente.

 

Spuneti medicului dumneavoastra daca urmatoarele reactii adverse va deranjeaza:

Reactii adverse foarte frecvente:

– marirea sanilor sau sensibilitate crescuta la palparea sanilor;

– bufeuri.

 

Reactii adverse frecvente:

– greata;

– diaree;

– mancarime;

– senzatie de slabiciune;

– ingalbenirea pielii si ochilor (icter).

 

Reactii adverse rare:

– varsaturi;

 

– piele uscata;

– dureri in piept sau palpitatii.

 

Ocazional, Casodex 50  mg  se  poate  asocia cu  modificari sanguine care  pot  necesita efectuarea anumitor analize.

 

Nu  va  alarmati din cauza acestei liste de posibile reactii adverse. Este posibil sa  nu resimtiti nici una dintre ele.

In cazul in care observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SA PASTRATI CASODEX 50 mg

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Data ultimei verificari a prospectului

August 2005

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel