Cascătul excesiv poate fi semnul unor boli grave, inclusiv infarct. Află cauzele

Cascătul excesiv poate fi semnul unor boli grave. Căscatul este un simptom comun al oboselii sau al sentimentului de plictiseală.

Căscatul este asociat cu niște hormoni care sunt eliberați și cresc pentru scurt timp ritmul cardiac și vigilența.

Prin urmare, căscatul care apare când este obosit sau plictisit este încercarea corpului de a-ți transmite să fii  treaz și conștient, chiar dacă doar pentru o scurtă perioadă de timp.

De cele mai multe ori, căscatul este perfect normal. Cu toate acestea, această reacție simplă a corpului ar putea semnala o problemă de sănătate, dacă căscăți excesiv – adică de mai mult de trei ori într-o perioadă de 15 minute, potrivit experților în sănătate.

Cascătul excesiv poate fi semnul unor boli grave, inclusiv infarct. Află cauzele

Fiți atenți dacă căscăți prea des și dacă vă simțiți diferit decât de obicei. Iată 5 probleme de sănătate din spatele căscatului excesiv:

1. Apnee în somn sau insomnie: Lipsa de somn este unul dintre cei mai comuni factori din spatele căscatului excesiv. Cu toate acestea, această privare ar putea apărea din cauza oricărei stări de sănătate subiacente, cum ar fi apneea în somn sau insomnia.

Apneea în somn este o tulburare de somn potențial gravă în care respirația se oprește și începe în mod repetat. Dacă sforăiți puternic și vă simțiți obosit chiar și după o noapte întreagă de somn, este posibil să aveți apnee în somn, potrivit Clinicii Mayo.

Cu insomnie, este posibil să aveți dificultăți de a adormi, de a rămâne adormit sau de a obține un somn de bună calitate, explică NIH. Acest lucru se întâmplă chiar dacă ai timp și mediul potrivit pentru a dormi bine.

2. Medicament: Cascătul excesiv ar putea fi cauzat de anumite medicamente pe care le luați. Anumite antipsihotice sau antidepresive pot provoca căscat excesiv ca efect secundar.

Asigurați-vă că nu consumați niciun astfel de medicament fără prescripție medicală, respectați consumul conform indicațiilor medicului dumneavoastră și solicitați asistență medicală dacă aveți căscat excesiv.

3. Tulburare cerebrală: Căscatul excesiv ar putea indica o tulburare a creierului. Afecțiuni precum boala Parkinson, scleroza multiplă și migrenele pot provoca căscat excesiv.

4. Anxietate sau stres Căsatul excesiv s-ar putea datora anxietății sau stresului, caz în care căscatul poate fi o modalitate de a face față tensiunii, potrivit experților în sănătate.

5. Infarct: Căscatul excesiv se poate întâmpla în cazul unui atac de cord, dacă aportul de oxigen din jurul corpului este afectat. Cu toate acestea, rețineți că acesta nu este simptomul principal al unui atac de cord și, prin urmare, nu trebuie să intrați în panică.

Recent Posts

„Harry nu este fiul lui Charles”. Expert: Acest test are o fiabilitate ridicată!

Întotdeauna au existat zvonuri despre familia regală britanică, însă unul dintre cele mai picante este…

17 minute ago

Ce se întâmplă cu vremea de luni, 23 septembrie. ANM a modificat prognoza meteo

Cum va arăta vremea de luni, 23 septembrie? ANM a revizuit prognoza meteo și anunță…

37 de minute ago

Carte negativă pentru o zodie. Mihai Voropchievici: Săptămâna debutează cu furtună

Horoscop 23-30 septembrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat horoscopul integral pentru următoarea perioadă. O zodie…

57 de minute ago

Ce pun gospodinele din Moldova în mălai ca să obțină mămăliga pufoasă. Vezi care este ingredientul secret

Mămăliga este un preparat tradițional specific României, însă gospodinele din Moldova au un secret pentru…

o oră ago

Doliu imens în lumea filmului. S-a mai stins o stea. Actrița celebră se lupta ani întregi cu o boală a creierului

Doliu imens în lumea filmului. Actrița celebră se lupta ani întregi cu o boală cruntă.…

2 ore ago

Prognoza meteo pentru octombrie: Cum va fi vremea în primele săptămâni din ‘Brumărel’

Prognoza meteo pentru luna octombrie, anunțată de meteorologi. Uite cum va fi vremea în primele…

2 ore ago

Citeste si: