Problema cartofilor este dezbătută de foarte mulți nutriționiști, însă, cartofii reprezintă cea mai consumată legumă din lume. Există o dilemă – sunt buni pentru sănătate sau îngrașă?
Vorbim despre modul de preparare al cartofilor
Sfatul specialiștilor este să preparăm cartofii fierți în coajă și nu prăjiți cum preferă majoritatea. De asemenea, combinația de cartofi cu brânză sau smântână este delicioasă, însă nu ține caloriile departe.
Britt Burton Freeman a demarat un studiu de unde a aflat că această legumă nu contribuie la îngrășare.
„Adevrul este că sunt săraci în calorii și sățioși”, conform lui Trudy Voortman.
Valore nutrițională
Un cartof mediu are 36% din doza recomandată de vitamina C, 27% potasiu , 14% fibre.
Cartofii conțin amidon ceea ce înseamnă că sunt consumați și transformați în energie de către organism foarte repede, aceștia cresc nivelul de zahăr și insulina rapid. Poți evita aceste efecte dacă sun consumați cu boabe de mazăre, fasole, bogate în fibre.
A.