Din cuprinsul articolului
Puiul ecologic are o carne sănătoasă şi este uşor de digerat, cu o valoare nutritivă ridicată. Spun acest lucru pentru că puiul ecologic e crescut întrun sistem monitorizat, păsările sunt hrănite la sol, au acces la iarbă şi la nisip, fără antibiotice şi hormoni”, a explicat nutriţionistul.
El mai spune că, la nevoie, se poate consuma şi pui cumpărat de la supermarket, cu menţiunea că persoanele care suferă de reumatism, afecţiuni cardiace, sau au un nivel ridicat al colesterolului să îndepărteze pieliţa înainte de prepararea cărnii. „E bogată în acizi graşi omega 6 proinflamatori care au şi acţiune cancerigenă. Sau se poate prăji carnea respectivă dar în ulei nehidrogenat de palmier. Acest ulei nehidrogenat este rezistent la prăjit, se poate chiar prepara carnea de pui alături de peşte fără să se împrumute mirosurile”, a explicat Mencinicopschi. Cât priveşte cantităţile, puiul trebuie consumat cu moderaţie, de 2-3 ori pe săptămână în porţii de 100-150 de grame.
„Dintre toate tipurile de carne de pasăre recomand puiul de crescătorie”, spune prof. dr. Nicolae Hâncu. Carnea de pasăre ar trebui mâncată de trei ori pe săptămână, în porţii de 100-150 de grame. „Joi şi vineri se pot mânca legume şi paste brune, includ aici şi orezul negru. Sâmbăta şi duminica mâncaţi peşte”, adaugă nutriţionistul.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…