Sari la conținut

Carnea produsă în laborator, aprobată pentru vânzare în Marea Britanie

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În premieră, un tip de carne produsă în laborator a fost aprobată pentru a ajunge pe rafturile magazinelor din Marea Britanie.

Astfel, carnea de pui din celule cultivate în laborator urmează să fie comercializată, fiind destinată animalelor de companie.

Carnea cultivată în laborator este produsă în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular similar cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Planuri de producție la scară industrială

După ce a obținut aprobările necesare, un start-up britanic a anunțat că vrea să înceapă să producă eșantioane comerciale ale hranei pentru animale. Reprezentanții firmei spun că lucrează în continuare pentru a reduce costurile și a extinde producția la o scară industrială în următorii trei ani.

Statele Unite au aprobat, în iunie 2023, folosirea cărnii cultivate din celule destinată consumului uman, iar două companii din Miami au început imediat să o producă și să o vândă.

La doar un an după ce guvernul american a aprobat vânzarea ei către populație, carnea creată în laborator a fost interzisă în Florida.

În Europa, obținerea aprobărilor pentru vânzarea cărnii artificiale ar putea fi un proces de lungă durată. Din acest motiv, start-up-urile din acest domeniu se orientează spre Asia și SUA, indică Euronews.

Potrivit sursei citate de agora.md, deși Singapore și SUA au permis vânzarea cărnii cultivate în laborator, cantitățile vândute până acum sunt minime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel