Sari la conținut

Carnea de urs, apreciată pentru valorile nutriționale. Cât costă kilogramul

Carnea de urs este foarte apreciată și are prețuri pe măsura beneficiilor sale. Este bogată în vitamine și minerale, însă costul ridicat o face rară pe mesele românilor, deși România are una dintre cele mai mari populații de urși din Europa.

În România, prețul cărnii de urs este semnificativ. De exemplu, la un magazin, două kilograme de carne de urs pot costa între 472 și 500 de lei. Un kilogram de pulpă de urs poate ajunge la 235 de lei, iar un kilogram de cotlet de urs poate costa 285 de lei. În alte țări, carnea de urs este prezentă în meniurile restaurantelor renumite și este vândută sub formă de conserve sau curry instant.

Carnea de urs, apreciată pentru proprietățile sale

Carnea de urs este apreciată pentru valorile sale nutriționale: este bogată în proteine, are un conținut scăzut de grăsimi, nu conține carbohidrați și are o valoare calorică redusă. Este, de asemenea, o sursă valoroasă de vitamine și minerale precum magneziu, mangan, seleniu, potasiu, zinc, fier, cupru și fosfor. Consumul acestei cărni toamna poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Prepararea cărnii de urs necesită timp pentru a deveni fragedă și de obicei se face prin marinare. Este gătită sub formă de tocăniță, la cuptor sau ca pastramă. În Japonia, carnea de urs este atât de populară încât se vinde chiar și în automate. În orașul Akita, o porție de 250 de grame costă 16,5 dolari. Carnea provine de la urși sălbatici vânați în nordul Japoniei și este foarte căutată, inclusiv de călătorii din gara orașului Semboku, având comenzi și din Tokyo, conform theguardian.com, citat de EVZ. 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel