Categories: Stil de viaţă

Carnea recomandată de nutriționiști. Beneficiile consumului acestui tip de carne

Carnea care ajută la refacerea țesuturilor și este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Valoarea nutrițională a mielului este impresionantă.

Aceasta conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. De asemenea, mielul are cel mai mare conținut de acizi grași Omega 3. Nu în ultimul rând, carnea de miel conține vitaminele B12, B3, B5, K, B6, E dar și minerale precum sunt zincul, seleniul, fosforul, potasiu, cupru, magneziu, sodiu, calciu, mangan.

Este o carne care ajută la refacerea țesuturilor, este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Totodată, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a anemiei, grației cantității mari de fier pe care o conține.

Iată care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății carnea de miel: 

  • Mielul este extrem de bogat în proteine de înaltă calitate.
  • Conține cantități mari de grăsimi sănătoase, are mai mult Omega 3 decât majoritatea preparatelor din carne, în plus are și un nivel ridicat de acird oleic.
  • Mielul conține cantități mari de creatină, un compus care ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive.
  • Previne instalarea bolilor cardiace dar și a anemiei, deoarece este bogat în fier.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.
  • Carnea de miel poate crește imunitatea dobândită.
  • O porţie de 100 de grame de carne de miel are 38% din necesarul zilnic de zinc. Iar conținut bogat de zinc pe care îl conține această carne face ca rănile să se vindece mult mai ușor.
  • Sunt studii care arată că acest tip de carne poate să îmbunătățească acuitatea vizuală.

Nutriționiștii susțin că ideal este să gătești mielul la cuptor, la grătar. De asemenea, nu încerca să combini carnea de miel cu pâine, paste, mămăligă sau cartofi deoarece va deveni greu de digerat. Cel mai bine este să mănânci mielul cu legume la grătar.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

18 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: