Carnea aceasta a făcut ravagii în ultimii doi ani, ducând la numeroase probleme digestive ale consumatorilor, însă autoritățile au reușit să o retragă de la consum.
Autorităţile olandeze din domeniul sănătăţii au retras, la finele săptămânii trecute, o mare cantitate de carne din magazinele alimentare după ce au descoperit legăturile dintre o serie de intoxicaţii alimentare din ultimii doi ani şi un singur furnizor, relatează Euronews.
Purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (RIVM), Jan Brouwer de Koning, a declarat că experţii au testat ADN-ul bacteriilor listeria implicate în cazuri care au afectat în total 20 de persoane, dintre care trei au decedat, iar o femeie a făcut avort, scrie Euronews.
RIVM a tras concluzia că intoxicaţiile provin probabil dintr-o singură sursă. Autorităţile au identificat procesatorul Offerman din oraşul Aalsmeer drept sursa probabilă, după care a urmat rechemarea produselor.
Lanţurile care au comercializat carnea
Într-o declaraţie pe site, Offerman a spus că a retras carnea cu probleme care a fost distribuită în reţele de magazine printre care Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro şi Versunie. Offerman, o filială a companiei Ter Beke din Belgia, a declarat că a oprit toate activităţile de tăiere a cărnii şi de ambalare din Aalsmeer. „Activităţile vor fi preluate de alte fabrici din grup”, a anunţat firma.