Din cuprinsul articolului
Pe lângă frumusețile oferite de natură, toamna poate genera tristețe, în anumite situații semnalează prezența bolii numite astenie. Sistemul imunitar scade, își pierde din rezistență, fapt care se aplică și asupra psihicului. Mai mult, apare insomnia, depresia, lipsa de concentrare și fluctuatiile de apetit.
În acest context, Carmen Brumă a oferit sfaturi de nutriție. Ea vine cu o idee pentru a combate astenia de toamnă. Vedeta propune o delicioasă salată anti-astenie de toamnă: ficat la cuptor, salată verde, struguri, semințe de dovleac, zeamă de lămâie, ulei de măsline (merge și sfeclă roșie coaptă).
Salată de sfeclă, dovleac și struguri
În ceea ce privește sfecla, Carmen Brumă a spus că poate fi consumată atât crudă, cât și coaptă. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce.
Cât despre struguri, Carmen Brumă s-a referit la cei de sezon, care se coc acum și care pot fi mâncați cu coajă. Aceasta din urmă este extrem de importantă deoarece conține o cantitate mare de resveratrol.
Dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten
„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului.
De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.
Resveratrol, efecte benefice asupra pielii și părului
Mă refer la strugurii care se coc acum – Ceasla, Hamburg. Au resveratrol mai ales în coajă, de aceea trebuie să-i mâncați cu tot cu coajă. Nu mă refer la strugurii care se găsesc tot timpul anului, ci la cei care se coc acum.
Ai probleme cu greutatea? Limitează porția de struguri
Resveratrolul are efecte asupra pielii și părului. Dacă ai probleme cu kilogramele în plus, trebuie să știi că strugurii au mult zahăr. Așa că limitează porția la cât intră într-un pumn ras, adică un ciorchine”, a spus Carmen Brumă.
Totuși, este sezonul strugurilor. Trebuie să profităm de bobițele parfumate, ale căror beneficii sunt nenumărate, datorită antioxidanților și a substanțelor nutritive.