Din cuprinsul articolului
Iată ce trebuie să faci ca să nu te îngrași în post. Pe timpul acestor zile, toți credincioșii trebuie să se abțină de la alimentele de origine animală, precum carnea, ouăle sau laptele, precum și să încerce să săvârșească cât mai multe fapte bune.
Totuși, atunci când vine vorba de nutriție, mulți oameni au tendința de a lua kilograme în plus în timpul acestei perioade, pentru că nu știu cum să selecteze alimentele potrivite cu care să-și umple farfuria. Carmen Brumă a arătat care sunt cele două greșeli principale care vă pot schimba greutatea în timpul postului.
Cum să nu te îngrași în post
„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.
1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.
2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele sociale.
Ce spune Vlad Ciurea despre alimentul preferat al românilor în perioada postului
Cu toate că perioada de post, măcar o dată pe an, este foarte benefică organismului, așa cum afirmă majoritatea medicilor, este greu să găsim produse alimentare capabile să ne satisfacă atât poftele, dar și nevoile nutriționale.
Cea mai mare problemă este că foarte mulți români, drept alternativă la produsele animale, nici nu caută produse care le furnizează vitamine, minerale sau proteine. Și se orientează spre un produs banal, dar gustos: cartoful.
Aceasta, în afară de faptul că îngrașă foarte mult, au un aport nutritiv extrem de scăzut. Și dacă este prăjit, e cu atât mai rău. Asta a explicat profesorul Vlad Ciurea în exclusivitate în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
La fel și pâinea, care moleșește activitatea creierului și ne lasă fără energie.
”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.