Din cuprinsul articolului
Carmen Brumă a realizat un top al celor mai benefice alimente de sezon pentru organism. La 45 de ani, Carmen Brumă arată demențial, datorită alimentației dar și a orelor de sport.
Ea a împărtășit cu următorii de pe Facebook o listă cu cele mai benefice alimente de toamnă și câteva rețete în care pot fi incluse.
„1. Rădăcinoase: sfecla roșie, gulie, țelină, morcov
2. Dovleac: sursa de vitamina B, fier, betacaroten, potasiu, glucide cu absorbție lentă. Ameliorează dispoziția, te ajută să-ți controlezi pofta de dulce
3. Crucifere: varza, conopida, broccoli (persoanele care au probleme cu tiroida trebuie să aibă grijă la cantități)
4. Fructe: pere, struguri, gutui, prune
5. Nuci: ideal de consumat după ce au fost sparte (curățate)” este lista completă a alimentelor de toamnă recomandate de Carmen Brumă, pe pagina de Facebook.
Salată de sfeclă, dovleac și struguri
Vedeta propune o delicioasă salată anti-astenie de toamnă: ficat la cuptor, salată verde, struguri, semințe de dovleac, zeamă de lămâie, ulei de măsline (merge și sfeclă roșie coaptă).
În ceea ce privește sfecla, Carmen Brumă a spus că poate fi consumată atât crudă, cât și coaptă. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce.
Cât despre struguri, Carmen Brumă s-a referit la cei de sezon, care se coc acum și care pot fi mâncați cu coajă. Aceasta din urmă este extrem de importantă deoarece conține o cantitate mare de resveratrol.
Dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten
„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului.
De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.