Ceaiul care îți reglează metabolismul. Ameliorează tulburările cardiace și scade glicemia

Specialiștii în fitoterapie susțin că vâscul este foarte bun pentru o mulțime de afecțiuni. Însă, ca să beneficiezi de proprietățile sale trebuie să ai grijă ce tip de vâsc folosești și mai ales cum.

Mai exact, specialiștii spun că cele mai eficiente tipuri de vâsc sunt cele care cresc în cresc în păr, prun, măr, gutui, pin sau brad.

Atenție! Cele din stejar, salcâm sau salcie sunt toxice. De asemenea, orice preparat din vâsc se obține din frunzele plantei. Bobițele sunt toxice.

Iată care sunt proprietățile terapeutice ale vâscului:

  • Ameliorează tulburările cardiace. În plus, se pare că poate regla și tensiunea arterială. Practic, acesta îmbunătățește activitatea cardiacă.
  • Reglează nivelul glicemiei în sânge. Tot ce trebuie să faci este să bei ceai de vâsc care poate să stimuleze metabolismul. Nu în ultimul rând are un efect pozitiv asupra pancreasului. Dar ar trebui să bei ceai de vâsc minimum 3 luni, ideal jumătate de an.
  • Poate să amelioreze crizele de astm. Ceaiul de vâsc este foarte bun în cazul afecțiunilor respiratorii: bronșite, astm, răceli, gripă. Acesta combate tusea și ameliorează crizele puternice de astm.
  • Contribuie la creșterea imunității. De aceea, bea cu încredere ceai de vâsc. Pentru a obține un rezultat și mai bun, adaugă și un pliculeț de ceai de echinaceea.
  • Ceaiul de vâsc este foarte bun și în cazul afecțiunilor ficatului.
  • Ceaiul este util și în cazul hemoragiilor, de exemplu, hemoragiile nazale sau alte sîngerări. Un alt exemplu de problemă medicală unde ceaiul de vâsc face minuni este acela al hemoragiilor menstruale. Mai exact, o cană de ceai de vâsc băută dimineața va regla ciclul menstrual și femeia în cauză nu va mai avea o menstruație abundentă.
  • Este foarte bun și în combaterea balonării.

Vâscul se poate utiliza cu succes și dacă este aplicat local, sub formă de cataplasmă. Mai exact, poate să combată durerile articulare.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

47 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: