Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai consumate produse lactate de origine italiană este brânza, în special brânza parmezan, numită și Parmigiano Reggiano. Gustul, textura și culoarea sa o fac să fie brânza preferată și ideală pentru multe gospodării atunci când este folosită în rețete.
Acest aliment, care este produs în regiunile Parma, Modena, Bologna, Mantova și Reggio Emilia, „are un gust puternic caracteristic, pe care unii îl aseamănă cu cel al nucilor”. Poate fi dulce, sărat și amar în același timp. Textura sa este granuloasă, iar culoarea variază de la galben deschis la galben închis”, potrivit informațiilor de pe site-ul Mejor con Salud.
Brânza este adesea recomandată ca aliment pentru fortificarea sănătății oaselor și a dinților, datorită conținutului ridicat de calciu, precum și a conținutului ridicat de proteine; cu toate acestea, este important să știm cum să alegem o brânză bună, deoarece aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății, deoarece unele au un conținut ridicat de grăsimi.
De exemplu, brânzeturile au un timp de maturare recomandat de 12 luni în repaus. Aspecte precum temperatura, umiditatea și ventilația camerei depind de factori precum textura, gustul și aromele.
Site-ul Saber Vivir, dedicat sănătății, frumuseții și îngrijirii personale, menționează că calitatea brânzei și cantitatea de grăsime din corpul acesteia este determinată de tipul de lapte folosit la prepararea ei; la rândul lor, cele care conțin cel mai mult lapte sunt cele care conțin cea mai multă grăsime.
Pentru a determina dacă brânza îngrașă sau nu, este necesar să validăm despre ce tip sau varietate de brânză este vorba. De asemenea, este esențial să ne amintim că brânza nu este un aliment cu puține calorii, cu excepția cazului în care vorbim despre o brânză proaspătă care nu conține grăsimi, deși există unele brânzeturi care conțin mai multe calorii decât altele și, prin urmare, unele care ar putea fi considerate mai sănătoase.
Cu toate acestea, deși această brânză este un acompaniament ideal pentru paste și în ciuda gustului său delicios și a conținutului mai mic de grăsimi decât brânza anterioară, este considerată în continuare un aliment bogat în grăsimi (27 %). De asemenea, conține 431 de calorii la 100 de grame.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…