Din cuprinsul articolului
Ce mănâncă un medic medic cardiolog? Dr. Elizabeth Klodas, MD, un cardiolog din Minneapolis, MN, și-a deschis frigiderul pentru a le dezvălui oamenilor ce mănâncă el pentru a se menține sănătos.
„Schimbând ceea ce mâncăm, ne putem schimba traiectoria sănătății”, spune medicul cardiolog.
Dr. Klodas este medicul-șef și fondatorul Step One Foods, care se descrie ca fiind „o companie de produse alimentare care ajută pacienții să facă schimbări în alimentație pentru a-și reduce dependența de medicamente”.
Așadar, specialistul a divulgat care sunt cele mai bune alimente pentru o inima sănătoasă. Dr. Klodas a dat un tur prin propriei bucătării pentru a ne arăta ce mănâncă ea, pe baza a ceea ce știe despre legătura dintre alimente și sănătatea cardiacă.
Dr. Klodas ne spune: „Salata verde este un aliment cu un volum mare de [nutrienți], cu puține calorii și are antioxidanți”. (Antioxidanții sunt componente din alimentele naturale care ajută organismul să reziste la deteriorarea celulelor). „Rucola este preferata mea, așa că este mereu în frigiderul meu.”
Rucola este plină de vitamina C, acid folic și potasiu, „și ajută la sănătatea cardiovasculară”. Dr. Klodas spune că îi place gustul piperat și face adesea o salată cu aceste verdețuri.
Sfeclă coaptă
„Sfecla coaptă are componente pentru scăderea tensiunii arteriale”, spune ea. Sfecla roșie este o sursă de nitrați, care măresc fluxul sanguin atunci când organismul îi transformă în oxid nitric. În plus, sfecla este plină de fibre și antioxidanți.
„Iaurtul este o sursă de probiotice pentru sănătate, iar microbiomul este important pentru sănătatea cardiovasculară și, de asemenea, reglează sensibilitatea la insulină”, explică Dr. Klodas. Ea mănâncă iaurt aproape în fiecare zi la micul dejun – „Iaurtul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și calciu.”
Brânză de capră și brânză feta
Dr. Klodas spune că îi place să presară brânză de capră pe salatele ei pentru un plus de textură. Brânza de capră are mai puține grăsimi saturate și este mai săracă în sodiu decât multe alte brânzeturi – ambele caracteristici bune pentru inimă. Mineralele precum cuprul și magneziul sunt în proporții mai mari în brânza de capră în comparație cu laptele de vacă.
Feta este o altă alegere pe care o adaugă peste salată preferată. Deși tinde să aibă un conținut ridicat de sodiu, Dr. Klodaso consumă mai rar.
Morcovi și țelină
Dr. Klodas păstrează întotdeauna morcovi și țelină la îndemână, deoarece sunt excelente pentru a le mânca cu hummus sau pentru a le arunca în supe, pe care spune că îi place să le facă pentru a introduce legume și cereale integrale (cum ar fi orzul) în dieta sa.
„Morcovii au vitamina A și antioxidanți”, spune ea, „iar țelina este o legumă săracă în calorii și bogată în fibre, care este plină de antioxidanți și potasiu.”
Conopidă, broccoli și sparanghel
Dr. Klodas spune că broccoli și conopida, au niveluri ridicate de steroli vegetali – compuși care ajută organismul să blocheze absorbția colesterolului LDL (rău) și, prin urmare, ajută la reducerea colesterolului dăunător.
„Mâncatul mai multor plante ajută la scăderea colesterolului”, spune ea. Și da, în medie, „cei care mănâncă mai multe legume au un colesterol mai mic”.
Deși sparanghelul nu este o brassica, această legumă ajută, de asemenea, la eliminarea colesterolului înainte ca organismul să-l absoarbă.
Dr. Klodas spune că sparanghelul pe grătar este unul dintre modurile ei preferate de a-l prepara. Pentru a asezona această garnitură de bază, ea stropește puțin ulei de măsline și suc de lămâie.
Ierburi: coriandru, mărar, rozmarin, cimbru
Ierburile sunt bogate în antioxidanți și conțin o concentrație mare de uleiuri vegetale. Acest medic cardiolog este un fan al coriandrului și adoră să îl amestece în salate cu avocado și în tocănițele de fasole. Îi place să adauge rozmarin sau mărar la cartofi.
Fructele de pădure sunt fructe sănătoase pentru inimă și sunt pline de antioxidanți. Adoră zmeura, afinele și căpșunile și, de obicei, are toate cele trei tipuri în frigider.
Acest cardiolog își completează bolul de iaurt cu zmeură și afine, împreună cu chia și semințe de in, pentru un mic dejun sățios care o ține sătulă toată dimineața.
Untul de arahide
Unele dintre beneficiile untului de arahide, este bogat în proteine și grăsimi mononesaturate (care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL), plus că conține vitamina E și antioxidanți, explică Dr. Klodas.
Ouă
Medicul spune că ouăle au fost „nedreptățite pe nedrept”. Un ou mediu, spune ea, va avea 200 miligrame de colesterol – dar „toate în gălbenuș, nu în partea albuș”.
„Ouăle susțin viața și sunt o proteină completă”, adaugă ea, plus vitamina A, D și B12. Dr. Klodas sugerează că un ou pe zi este, de obicei, suficient. (Ea consumă în medie două-trei ouă pe săptămână).
Ouăle au nutrientul esențial colină, care ajută la funcționarea creierului și a sistemului nervos, potrivit thehealthy.com.
Somon
„Îmi place somonul”, spune Dr. Klodas, inclusiv cel afumat. „Somonul este bogat în acizi grași Omega-3 ca sursă marină”, explică ea. „Somonul scade colesterolul LDL (rău), crește colesterolul bun (HDL) și scade trigliceridele”. În plus, acest pește este antiinflamator.
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…