Din cuprinsul articolului
Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume. Hreanul (Armoracia rusticana) este o plantă erbacee perenă din familia Brassicaceae. Încă din Evul Mediu, această plantă a fost cultivată în Alsacia. Deși frunzele pot fi consumate, rădăcinile sunt mai des folosite ca condiment în anumite mâncăruri. Hreanul este o legumă rădăcină.
Hreanul nu este un condiment folosit frecvent în bucătărie. Cu toate acestea, are multe beneficii care îl fac un condiment interesant pentru sănătate.
De exemplu, este bogat în vitamina C, cu exact 152 mg într-o porție de 100 de grame. Acidul ascorbic sau vitamina C este implicat în multe funcții importante ale organismului, cum ar fi „apărarea împotriva infecțiilor virale și bacteriene, protecția pereților vaselor de sânge, asimilarea fierului, acțiunea antioxidantă (captarea radicalilor liberi) și vindecarea rănilor. De asemenea, vitamina C favorizează absorbția fierului vegetal”, după cum detaliază Anses.
Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume
Se găsește în piețe din septembrie până în martie. Rădăcinile de hrean au un gust puternic de muștar, un gust picant. În rețete, hreanul poate fi înlocuit cu wasabi și viceversa.
Condimentul este adesea numit „muștarul german”. Deși wasabi este adesea menționat în legătură cu o pastă verde, adesea este vorba de fapt de hrean amestecat cu colorant verde, potrivit santemagazine.fr.
Cel mai adesea, hreanul este preparat, murat în oțet. Este mai rar să o găsești proaspătă. Rădăcina de hrean poate fi păstrată câteva zile în frigider, așa că cel mai bine este să o dai pe răzătoare doar atunci când ești gata să o folosești.
Ca și condiment – amestecat cu oțet – preparatul final poate fi păstrat câteva luni în frigider. De asemenea, puteți păstra rădăcina rasă în congelator timp de câteva luni.
Hrean – proprietăți
Expectorante; Decongestionante; Tonice; Antiparazitare; Antiinflamatoare; Vermifuge; Relaxante; Diuretice; Digestive; Citostatice; Hipotensive; Antiseptice.
Contraindicații
Orice cură cu hrean trebuie urmată după indicațiile medicului specialist. Hreanul nu este recomandat în cantități mari, deoarece poate irita sistemul digestiv. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale sau ulcer la stomca.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…