Legumele sunt esențiale pentru organism, însă potențialul maxim de nutrienți pe care îl extragem din acestea poate fi atins dacă le gătim sau le mâncăm proaspete. Depinde de legumă. Iată cum trebuie să le prepari
Broccoli – crud
Căldura distruge enzimele din broccoli, care contribuie la formarea sulforafanului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această substanță blochează celulele canceroase și le împiedică să se multiplice. De asemenea, acesta te ferește și de cancerul de stomac.
Morcovii – gătit
Studiile au arătat că morcovii conțin betacaroten, iar nivelul lor crește atunci când aceștia sunt gătiți. Betacarotenul este un antioxidant pe care organismul îl transformă în vitamina A. Sistemul reproducător, vizual și imunitar îți vor mulțumi dacă mâncați morcovii din supă
Spanacul – crud
Spanacul crud consumat de gravide are un rol important în dezvoltarea bebelușilor. Vitamina B9 acționează în special la nivelul celulelor
Ardei gras – crud
Ardeiul gras conține de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C este instabilă în căldură focului și este cel mai bine dacă este ingerată în stare naturală. Cel mai bine este să le mânânci ca pe niște stix-uri naturale.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…