Legumele sunt esențiale pentru organism, însă potențialul maxim de nutrienți pe care îl extragem din acestea poate fi atins dacă le gătim sau le mâncăm proaspete. Depinde de legumă. Iată cum trebuie să le prepari
Broccoli – crud
Căldura distruge enzimele din broccoli, care contribuie la formarea sulforafanului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această substanță blochează celulele canceroase și le împiedică să se multiplice. De asemenea, acesta te ferește și de cancerul de stomac.
Morcovii – gătit
Studiile au arătat că morcovii conțin betacaroten, iar nivelul lor crește atunci când aceștia sunt gătiți. Betacarotenul este un antioxidant pe care organismul îl transformă în vitamina A. Sistemul reproducător, vizual și imunitar îți vor mulțumi dacă mâncați morcovii din supă
Spanacul – crud
Spanacul crud consumat de gravide are un rol important în dezvoltarea bebelușilor. Vitamina B9 acționează în special la nivelul celulelor
Ardei gras – crud
Ardeiul gras conține de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C este instabilă în căldură focului și este cel mai bine dacă este ingerată în stare naturală. Cel mai bine este să le mânânci ca pe niște stix-uri naturale.
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…