Din cuprinsul articolului
Feng Shui este o filozofie chineză care, fidelă credințelor orientale, are ca scop final căutarea echilibrului. Cu toate acestea, se concentrează în principal pe obiecte și pe modul în care energiile se raportează la acestea.
Pe de altă parte, există un alt curent ancestral, considerat soră a Feng Shui, al cărui accent este pus pe gândire, pe reflecție și pe modul în care indivizii acționează în lumea din jurul lor: taoismul.
Această filozofie este considerată printre experți ca fiind un secret milenar care favorizează purificarea sufletului și ne îndeamnă să privim viața cu alți ochi, astfel încât armonia să fie o axă crucială a rutinei noastre.
Care este vechiul secret chinezesc pentru a curăța sufletul?
Taoismul este căutarea constantă de a trăi în pace cu „tao”, care înseamnă „calea”. Această cale este o reflectare a universului, care este etern și, după cum explică însăși filozofia, nu poate fi definit corect în cuvinte, deoarece înțelegerea sa este dincolo de gândire.
Cu toate acestea, el curge în mod constant și nu există o secundă în care să nu se transforme, astfel încât această practică ne încurajează să trăim în armonie cu mutațiile sale.
Care sunt elementele cheie ale acestei filosofii milenare?
Pentru a putea găsi o armonie totală cu tao și pentru a trăi în ritmul pe care îl propune, există patru instrumente fundamentale
- Wu Wei: prin aceasta se înțelege acțiunea fără efort, adică spontaneitatea. Taoismul crede în a lăsa cursul lucrurilor să fie și a nu forța evenimentele.
- Ziran: acest principiu postulează înțelegerea naturii ca o sursă de înțelepciune în care trebuie să avem încredere și să-i respectăm ritmul.
- Ying Yang: reprezintă echilibrul forțelor opuse complementare sub care este guvernat universul.
- Te: care postulează bunătatea, compasiunea și umilința ca fiind trei calități esențiale în taoism., scrie sursa.