Categories: Ştiri sănătate

Care este sfatul cardiologilor pediatrici legat de vaccinul covid-19? Legătura dintre vaccin și apariția miocarditei în rândul copiilor

Știrile despre o potențială legătură între vaccinul Covid-19 și o afecțiune cardiacă la tineri ar putea fi frica izbitoare în inimile unor părinți.

Dar cardiologii pediatrici au un mesaj pentru acești părinți: Covid-19 ar trebui să te sperie mai mult – mult mai mult – decât vaccinul.

Miocardita sună înfricoșător, dar există versiuni ușoare ale acesteia. În aproape toate cazurile în rândul tinerilor vaccinați (care aveau vârste cuprinse între 16 și 24 de ani), simptomele au dispărut rapid. Covid-19, pe de altă parte, poate fi o boală lungă sau poate ucide un tânăr – a ucis deja mii dintre ei, după cum au declarat doctorii.

CNN a vorbit cu cardiologii pediatrici Dr. Kevin Hall de la Școala de Medicină Yale și Dr. Stuart Berger de la Northwestern University Feinberg School of Medicine, care este, de asemenea, președinte al Academiei Americane de Pediatrie, secțiunea de cardiologie și chirurgie cardiacă, despre cazurile de miocardită. care au fost observate în rândul tinerilor după vaccinarea cu vaccinurile Moderna sau Pfizer Covid-19.

Ambii medici, precum și American Heart Association și American Academy of Pediatrics, recomandă tinerilor vaccinul Covid-19.

Ce cauzează miocardita și cât de des apare în rândul tinerilor?

Miocardita este relativ obișnuită în rândul tinerilor (și ne referim cu mult înainte ca vaccinul Covid-19 să apară vreodată). De obicei, este cauzată de o infecție virală sau bacteriană. Un vaccin diferit, unul împotriva variolei, a fost legat anterior de miocardită.

Există un spectru larg de miocardită. Unii oameni nu simt nimic și sunt bine fără tratament. Pentru alții, miocardita poate fi mortală.

Berger estimează că la camera de urgență unde lucrează la Spitalul de Copii Lurie din Chicago, ei văd aproximativ un copil pe săptămână cu afecțiunea aceasta pe timp de vară, când coxsackie și alți viruși care cauzează miocardită sunt în plină  expansiune. În general, acești tineri sunt sănătoși.

Persoanele aflate la pubertate până la vârsta de 30 de ani prezintă un risc mai mare de miocardită, potrivit Fundației pentru Miocardită. Bărbații sunt afectați de două ori mai des decât femeile.

Câți oameni din SUA au dezvoltat miocardită după vaccinarea împotriva Covid-19?

La 31 mai, aproape 170 de milioane de americani aveau cel puțin o doză de vaccin Covid-19, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În acest timp, mai puțin de 800 de cazuri de miocardită sau pericardită (inflamație a țesutului din jurul inimii) au fost raportate după administrarea vaccinului, conform CDC, majoritatea după a doua doză. Și acestea sunt numere preliminare – ar putea fi mai mici, deoarece investigațiile ulterioare ar putea arăta că nu toți acești oameni aveau de fapt miocardită sau pericardită.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

8 minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

38 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: