Categories: Ştiri sănătate

Care este riscul de deces în cazul variantei Omicron? Specialist: „Nu trebuie să plecăm de la ideea că varianta Omicron nu generează cazuri grave sau decese”

Omicron este cea mai contagioasă tulpină descoperită. Cu toate acestea, nu pare să provoace forme mai grave de boală, spre deosebire de variantele anterioare.

Omicron pare să fie o variantă mai blândă, din punct de vedere al formelor de boală declanșate. Totuși, specialiștii avertizează că acest lucru nu trebuie luat ca atare.

Măsurile de protecție și vaccinarea sunt încă importante, mai ales în cazul persoanelor încă nevaccinate, vulnerabile, sau în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni preexistente.

Omicron poate provoca forme grave și poate ucide, cu siguranță, anunță medicii. Care este riscul de deces în timpul infecției cu Omicron?

Riscul de deces în cazul variantei Omicron

Valeriu Gheorghiță, medic și președinte al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dezvăluie câteva date despre riscul de deces în cazul variantei Omicron.

„Nu trebuie să plecăm de la ideea sau supoziția că varianta Omicron nu generează cazuri grave sau nu ar putea să fie responsabilă de decese.

În momentul de față avem date foarte clare. În Europa, pe o analiză publicată recent de Centrul European de Control al Bolilor, rata de mortalitate în urma infectării cu Omicron este de 0,16%. Deci, practic avem date clare la acest moment. Este rata de mortalitate într-adevăr mult mai redusă comparativ cu ce am regăsit în varianta Delta, este cam de șase, șapte ori mai redusă dar nu este 0.

Varianta Omicron poate să omoare, poate să dea cazuri grave și asta este foarte important să ținem cont de faptul că avem multe persoane vulnerabile care sunt neprotejate, care nu sunt încă vaccinate. Și aici este important ca mesajul să fie foarte bineînțeles. Este varianta Omicron dominantă, circulă, risc mare de transmisibilitate și de îmbolnăvire, iar rezultatul diferă foarte mult în funcție de particularitățile într-adevăr ale fiecărei persoane”, dezvăluie Valeriu Gheorghiță, potrivit RADOR.

Astfel, pentru a evita orice risc este important să menținem măsurile de protecție și siguranță, precum distanțarea, măsurile de igienă și vaccinarea anti-COVID.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

17 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

38 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

57 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: