Categories: Ştiri sănătate

Care este perioada de incubație pentru varianta Omicron și cât timp sunteți contagios?

Dacă ai fost testat pozitiv sau ești expus la cineva care a avut infecția în timpul valului de omicron, care este perioada de incubație și cât timp ai putea fi contagios?

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis noi îndrumări luna trecută, schimbând momentul pentru izolare și carantină, deoarece unii experți spun că intervalul de timp în care oamenii sunt cei mai contagioși este mai devreme.

„Durează mai puțin timp de când cineva este expus la COVID pentru a dezvolta potențial infecția. Durează mai puțin timp pentru a dezvolta simptome, durează mai puțin timp până când cineva poate fi infecțios și, pentru mulți oameni, durează mai puțin timp pentru a se recupera. O mare parte din asta se datorează faptului că sunt vaccinați mai mulți oameni”, a spus anterior dr. Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago.

Departamentul de Sănătate Publică din Illinois a declarat că schimbările de la CDC apar pe măsură ce „varianta omicron continuă să se răspândească în SUA și reflectă știința actuală cu privire la când și pentru cât timp o persoană este cea mai infecțioasă”.

CDC spune că ghidurile sale au fost actualizate pentru a reflecta dovezi tot mai mari care sugerează că transmiterea COVID-19 are loc adesea cu una sau două zile înainte de apariția simptomelor și în timpul celor două până la trei zile după.

„Acest lucru are de-a face cu datele de la CDC care au arătat într-adevăr că după șapte zile nu există practic niciun risc de transmitere în acest moment”, a spus Arwady. „Și în acea fereastră de cinci până la șapte zile, știi, există unele aspecte în funcție de faptul dacă oamenii au fost vaccinați, afecțiuni de bază etc., dar riscul scade foarte mult”

Pentru cei fără simptome, ghidurile CDC afirmă că sunt considerați contagioși cu cel puțin două zile înainte de testul pozitiv.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

16 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

37 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

57 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: