Din cuprinsul articolului
Experții în sănătate susțin că vaccinurile dezvoltate până în acest moment sunt eficiente și împotriva variantei Delta. Cu toate acestea, aceștia afirmă faptul că eficiența este mai scăzută, întrucât tulpina este mai rezistentă în fața serurilor. Care este eficiența vaccinului împotriva variantei Delta, mai exact?
Varianta Delta este cea mai îngrijorătoare tulpină descoperită până în acest moment. Aceasta are o contagiozitate ridicată și se comportă diferit, spre deosebire de tulpinile anterioare. Deși vaccinurile anti-COVID sunt eficiente, experții subliniază că o schemă completă de vaccinare este necesară pentru a beneficia de protecția sporită.
Beatrice Mahler, doctor și manager al Institutului „Marius Nasta” din Capitală, dezvăluie până la ce procent scade eficiența vaccinului în cazul variantei Delta.
„Au fost făcute publice niște date, care dacă la varianta Alfa indicau eficiența vaccinului undeva la 94% – 95%, atunci când vorbește de eficienta pentru tulpina Delta are o scădere undeva la 74% – 75%. 20 de procente este destul de mult, aş spune eu, în condițiile în care ne așteptam ca acest vaccin să rezolve problema pandemiei”, dezvăluie Beatrice Mahler, pentru RRA.
Ce ne îngriorează cel mai mult în această perioadă?
„Intenţia scăzută de vaccinare a românilor – asta este pe primul loc. În al doilea rând, această variantă Delta, care este extrem de provocatoare pentru că aduce o rată de contagiune crescută, pe de o parte, și pe de altă parte, sunt deja suficiente date care indică că eficiența anticorpilor pe care îi avem chiar și în urma vaccinului este ușor scăzută, dacă vorbim de o infecție cu varianta Delta”, adaugă medicul.
O eficiență scăzută va determina populația să refuze imunizarea?
„ Nu. Eu cred că o asemenea direcţie a logicii umane ar fi o eroare din partea fiecărei persoane, pentru că până la urmă noi, fiecare, trebuie să luptăm pentru zilele din viața noastră, ori această cantitate de anticorpi pe care o produce vaccinul ne protejează pentru o formă severă.
Practic, avem o cantitate de soldați care, chiar dacă nu sunt atât de eficienți încât să nu permită pătrunderea virusului în corp, sunt suficient de eficienți încât să nu permită dezvoltarea unei forme severe de boală și asta face diferența până la urmă”, precizează Beatrice Mahler, potrivit Rador.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…