Din cuprinsul articolului
Medicii recomandă să bem, mai ales în zilele caniculare, cel puţin 2 litri de apă pe zi, iar în ultimii ani tot mai multe persoane aleg să consume în special apa cumpărată din magazine.
Însă nu multă lume cunoaște detaliile menționate inclusiv pe eticheta produselor. Ştii însă ce consumi, de fapt?
În primul rând apa de izvor pe care o cumperi provine din surse pur naturale. În această categorie se încadrează izvoare montane, ori izvoare subterane. Apa de izvor este pură, dar și proaspătă. Apa de izvor este mai bună decât apa de masă plată. Acest tip de apă conține săruri minerale.
Totodată, izvoarele din care este extrasă sunt protejate. Ca urmare, este lipsită de tratamente chimice așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de apă. În general, apa de izvor este colectată din surse naturale, ulterior îmbuteliată fără a fi modificată.
Apa de masă plată este în realitate cea de la robinet, apa potabilă. Este foarte accesibilă pentru cetățeni, dar este cu mult mai diferită față de cea de izvor ori cea minerală plată, scrie fanatik.ro.
Apa de masă plată este demineralizată și nu conține nici săruri minerale. Acesta este motivul pentru care cu siguranță vei observa și la ea o modificare în privința gustului.
Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu).
După cum știm cu toții, apa de la robinet nu este tocmai cea mai bună de băut din cauza gustului și mirosului, a culorii de multe ori dubioase, a țevilor vechi și pline de rugină. Există totuși o serie de modalități prin care putem verifica dacă apa care curge la robinet este bună de consum sau nu.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…