Care este culoarea urinei în cazul insuficienței renale? Nu neglija acest SEMN

Din cuprinsul articolului

Culoarea urinei este un semn important al stării de sănătate și există anumiți indicatori care nu trebuie neglijați. Din acest motiv, urologul Francisco Javier Usubillaga explică modificările și caracteristicile care ne pot avertiza asupra insuficienței renale și a altor situații foarte frecvente.

Primul aspect pe care specialistul îl arată pe site-ul său este că există multe probleme care provoacă modificări ale urinei.

Ca regulă generală, explică Usubillaga, atunci când urina este galben deschis sau palidă, persoana este sănătoasă. Dacă este prea limpede, înseamnă că beți prea multă apă și ar trebui să reduceți cantitatea.

În schimb, dacă este de culoare galbenă mai închisă sau maronie, este un semn de volum scăzut de urină. Acest lucru se poate datora deshidratării, rutinelor de exerciții fizice foarte intense sau persoanelor care locuiesc în locuri foarte calde.

În plus, există anumite alimente care influențează acest lucru. Murele și sfecla roșie sunt două dintre ele. Același lucru este valabil și pentru preparatele care conțin o cantitate mare de coloranți artificiali și medicamente foarte specifice.

Modificări ale culorii urinei

Cu toate acestea, atunci când excludeți situațiile de mai sus, dacă observați o variație a culorii urinei, este important să vă consultați medicul, deoarece acest lucru ar putea indica probleme renale sau hepatice.

În special, dacă urina este maro închis – acest lucru ar putea indica o problemă la rinichi – sau dacă are sânge în ea – un indiciu al unor posibile anomalii la nivelul acestor organe sau al tractului urinar.

O altă situație posibilă este un aspect închis sau portocaliu, care poate fi legat de probleme hepatice.

Durerea în spate, deasupra taliei, sau durerea și arsura în timpul urinării nu trebuie, de asemenea, să fie trecute cu vederea.

Este important de reținut că aceste indicații sunt informative și nu înlocuiesc sfatul medicului. Este întotdeauna important să faceți controale regulate și să consultați un specialist dacă apar schimbări semnificative.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

11 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

31 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

51 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: