Din cuprinsul articolului
Care este cel mai sănătos dintre ceaiurile verzi: Poate fi folosit și la prăjituri, nu doar savurat la o temperatură potrivită, alături de o gustare.
Despre ceaiul matcha se tot vorbește de ceva vreme, ba chiar a devenit destul de popular. Să fie doar la modă sau este chiar foarte sănătos?
Ei bine, având în vedere beneficiile sale și conținutul impresionant de nutrienți esențiali pentru organism, acest ceai nu este doar o fiță.
Ceaiul matcha este obtinut din frunze de ceai minim procesate, care in plus sunt consumate cu totul.
Astfel, își păstrează proprietățile, după cum am spus, acest ceai fiind o sursa bogata in substante nutritive (antioxidanti, taninuri si flavonoide).
Cu un gust asemănător cu ceaiul verde, dar cu o aromă mult mai intensă, răcoritoare, fructată, ceaiul matcha este și mai cremos decât ceaiurile obișnuite.
Se poate consuma simplu sau combinat cu laptele vegetal din migdale, soia, ovăz, cocos etc., la care poti sa adaugi si putin extract de vanilie.
Doar o linguriță de ceai matcha conține de 6 ori mai mulți antioxidanți decât goji, de 7 ori mai mulți decât ciocolata neagră, de 17 ori mai mult decât afinele și de 60 de ori mai mult decât spanacul.
Datorită aromei sale intense și plăcute, această pulbere verde este apreciată și pentru prepararea deserturilor, dar și a unor feluri de mâncare și sosuri.
Versatil și extrem de sănătos, din acest ceai se pot prepara înghețate, budinci, torturi, cheesecakes etc.
Ceaiul Matcha este recomandat si celor care vor sa mai reduca din greutate, pentru ca pudra de ceai verde stimuleaza metabolismul.
Iar stimularea metabolismului are loc fără a creste tensiunea si pulsul, asa cum se intampla in cazul unor produse pentru slabit.
De asemenea, ceaiul matcha acționează și ca un bun detoxifiant al organismului datorită nivelului ridicat de clorofilă pe care acesta îl conține.
Este și o sursă excelentă de energie, datorită cafeinei și a polifenolilor din compoziție. Studiile arată că acest ceai dă energie pentru 24 de ore.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…