Din cuprinsul articolului
Când este cel mai bun moment pentru a mânca dulciuri? E o întrebare la care mulți iubitori dulci vor să afle răspunsul. Chiar dacă mulți profesioniști din domeniul sănătății au evidențiat efectele adverse ale zahărului asupra sănătății, este destul de dificil să renunți la zahăr definitiv. Există zahăr peste tot în mâncare, în deserturi, băuturi răcoritoare și multe altele.
Consumul de zahăr nu duce doar la creșterea excesivă în greutate; poate duce, de asemenea, și la o mulțime de alte probleme de sănătate. Drept urmare, este extrem de necesar să înțelegem modul corect de a consuma zahăr.
Nutriționistul Sonia Bakshi a explicat că corpul uman metabolizează zahărul în mod similar cu alcoolul, care transformă carbohidrații din dietă în grăsimi. Cu timpul, poate duce la boli ale ficatului gras, care sunt factori potențiali pentru boli de inimă și diabet.
„Aportul excesiv de zahăr poate contribui la dezechilibrul nivelului de zahăr din sânge, care, la rândul său, poate provoca schimbări de dispoziție, oboseală și chiar declin cognitiv.
Consumul cronic ridicat de zahăr este, de asemenea, legat de inflamația din organism, un factor de risc pentru boli de inimă, tulburări de dispoziție și diferite tipuri de cancer. În plus, poate duce la obezitate și dezechilibre hormonale care afectează fertilitatea”, a explicat Bakshi, potrivit Indian Express.
Dimineața, oamenii mănâncă de obciei un mic dejun rapid, cum ar fi cereale, fructe, produse de patiserie și pâine. Sonia Bakshi a sfătuit, însă, ca aceste alimente să fie evitate, deoarece le lipsesc alți nutrienți care echilibrează nivelul zahărului din sânge.
Drept urmare, consumul de articole cu zahăr dimineața poate crește nivelul de zahăr din sânge. Pe măsură ce organismul se trezește după postul de peste noapte, devine și mai sensibil la carbohidrați. Acest lucru face ca zahărul să fie cea mai proastă alegere pentru organism dimineața.
Sonia Bakshi a mai adăugat că, deși nu există un moment potrivit pentru a consuma zahăr în exces, intervalul de prânz de după-amiază este un moment potrivit pentru a face acest lucru.
În mijlocul zilei, metabolismul organismului este de obicei mai activ, ceea ce îl face mai bine echipat pentru procesarea zaharurilor. mai mult, dacă cineva se antrenează seara, consumul de zahăr la prânz îl va ajuta cu recuperarea musculară. Cu toate acestea, este important să consumați zahrul în proporții controlate.
Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…
Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…
Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…
Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…
Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…
Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…