Din cuprinsul articolului
Mâncarea este delicioasă, dar uneori ne poate afecta sănătatea dacă nu avem control asupra a ceea ce mâncăm și cât de mult mâncăm.
Mulți oameni au probleme cu colesterolul, deoarece acesta crește, mâncarea fiind unul dintre principalii vinovați. Ce se poate face pentru a-l aduce în echilibru? Harvard menționează că există un aliment cheie pentru scăderea colesterolului.
Este vorba de o substanță prezentă în toate celulele corpului. Această substanță ajută la producerea vitaminei D, hormoni și substanțe care fac posibilă digerarea alimentelor.
Colesterolul este, de asemenea, ingerat în ceea ce mâncăm. Există colesterol bun și colesterol rău, notează Medline Plus. Cu toate acestea, atunci când există prea mult, poate duce la probleme ale vaselor de sânge.
Dacă se acumulează în pereții vaselor de sânge, provoacă ateroscleroză. Problema poate declanșa boala coronariană.
Tipuri de colesterol
Sunt o combinație de grăsimi și proteine care împreună se pot mișca în sânge. Fiecare are un scop specific.
HDL. Este colesterolul bun. Transporta colesterolul din diferite parti ale corpului la ficat, astfel incat sa elimine ceea ce nu este util.
LDL. Acumularea de plăci care conține colesterol rău în artere. transportă trigliceridele
VLDL. Lipoproteinele cu densitate foarte scăzută contribuie la formarea plăcii în artere.
De ce este crescut colesterolul?
Există mai mulți factori care influențează:
- obiceiuri alimentare nesănătoase.
- Activitate fizică scăzută.
- Fum.
- În unele cazuri, genetica joacă un rol.
Când colesterolul crește, poate provoca probleme de sănătate precum: formarea de cheaguri de sânge care pot bloca fluxul de sânge în arterele coronare.
De asemenea, poate provoca angină pectorală sau atac de cord. În alte cazuri, poate exista accident vascular cerebral, boală arterială periferică sau boală a arterei carotide.
Cel mai bun aliment pentru a reduce colesterolul, potrivit Harvard
Harvard subliniază că primul pas în scăderea colesterolului este să faci unele schimbări în obiceiurile alimentare.
Cercetătorii atrag atenția că consumul de leguminoase (fasole, linte, mazăre, năut) este ideal. Leguminoasele sunt hrănitoare și au o încărcătură glicemică scăzută.
Consumul de leguminoase este legat de un risc mai mic de obezitate, diabet, colesterol sau hipertensiune arterială. Poate ajuta chiar la pierderea masei corporale, la reducerea circumferinței taliei, la scăderea glicemiei și a nivelului de colesterol.
Leguminoasele sunt opțiunea ideală datorită fibrei solubile vâscoase pe care o conțin, deoarece acest nutrient încetinește absorbția în intestinul subțire.
Exista si alte alimente care ajuta la scaderea colesterolului (fulgi de ovaz, avocado, vinete, migdale, kiwi, conopida sau somon).
Adăugați-le pe toate în dieta dvs. și observați îmbunătățiri ale sănătății dvs. Sigur, atâta timp cât ai un stil de viață sănătos, care depășește doar consumul de apă plată.
Trebuie să te odihnești suficient, să mănânci bine și să faci ceva activitate fizică. Acum că știi care este cel mai bun aliment pentru a reduce colesterolul, adaugă-l în dieta ta.