Sari la conținut

Care este asemănarea între o cremă de față și vaccinul anti-covid? Ne răspunde medicul Egri Eduard

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
anti-aging

Medicul Egri Eduard a realizat o comparație neobișnuită între o cremă de față antirid și vaccinul anti-covid. Acesta susține că  atunci când o cremă antirid prezentată de o tânără cu ten perfect nu are eficacitate la o doamnă în vârstă nu se nasc controversele care există acum în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19, medicul vorbind despre „neputinţa de a fi perfect”.

Potrivit acestuia, în domeniul medical, orice procent sub acest 100% face să se nască controverse şi nemulţumiri, sute de pagini scrise, sute de mii de postări, iar în care în loc să se vorbească de beneficii, se discută de limitările acestui produs.

„Într-o lume în care în care foarte multe lucruri sau servicii făcute de om  sunt prezentate ca fiind perfecte, exemplu: un telefon, o mașină, gustul unui produs, vopseaua de păr, dantura, concertul unei trupe, o casă etc, devine extrem de greu să vorbești despre un produs medical, cum ar fi un vaccin sau medicament dacă acestea nu au eficacitatea de 100%. În domeniul medical, orice procent sub acest 100% face să se nască controverse și nemulțumiri, sute de pagini scrise, sute de mii de postări în care în loc să se vorbească de beneficii, se discută de limitările acestui produs.”

Pe o cremă de față care „întinerește” prezentata de o tânără domnișoară cu un ten impecabil nu se va supăra nici o doamnă mai în vârstă care după luni de folosire va constata ca nu i s-au diminuat ridurile și nici nu vor curge tone de cerneală, în schimb un medicament sau vaccin care are eficacitate de doar 80%  va umple paginile și va da naștere la multe teorii, printre care și conspirative, iar aici spun pe bună dreptate, deoarece emoțiile produse de pierdere, dramă sau suferință sunt extrem de puternice.

Când vorbim de o pandemie care afectează sute de milioane de oameni, acei 5-10-20% dintre ei, la care nu vedem rezultate, reprezintă sute de mii, deci practic un număr imens de oameni a căror așteptări au fost cu totul altele.

Astfel, chiar dacă suntem bombardați constant cu imagini ale perfecțiunii, lucrurile nu stau tocmai așa, tot ce putem face este să continuăm să luptăm și să avem încredere în cei care ne vor binele”, a scris pe Facebook medicul Egri Eduard.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel