Care este alimentul esențial ce trebuie consumat în primul trimestru al sarcinii?

Primul trimestru al sarcinii reprezintă o perioadă foarte importantă în care viitoarele mămici se asigură de buna dezvoltare a bebelușilor. Alimentația este un factor esențial, însă știi ce să consumi pentru a-i oferi copilului cele necesare pentru o creștere armonioasă?

Studiile publicate pe News Medical Life Sciences arată că în primul trimestru al sarcinii, consumul de nuci îmbunătățește și susține dezvoltarea neuropsihologică. Astfel, mămicile care au consumat aproximativ 74 de grame de nuci pe săptămână în primul trimestru al sarcinii au dat naștere unor copii cu un IQ mai bun, o memorie mai bună și o concentrare sporită.

Migdalele, nucile, nuci de pin, arahidele și alunele de pădure au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Ele sunt bogate în acizi polinesaturați și fibre, vitamina E, steroli vegetali și L-arginină, acid folic, omega-3 și omega-6. Ultimele 3 substanțe sunt esențiale, mai ales, pentru dezvoltarea neuronală.  Omega-3 este asociat cu perioada sarcinii și greutatea bebelușilor.

În timpul sarcinii, consumul nucilor produce o acumulare a acestor componente în partea frontală a creierului fătului, îmbunătățind memoria și alte funcții cognitive.

Cum ajută nucile dezvoltarea neuropsihologică a fătului?

Acidul folic conține vitamina B, esențială în formarea rețelei neuronale. Deficitul de acid folic poate cauza probleme serioase de naștere, precum anencefalie și spina bifida. Medicii recomandă consumul a 400 de micrograme de acid folic zilnic pentru a evita orice risc.

Omega-3 este un component foarte important în dezvoltarea structurală și funcțională a creierului, a sistemului imunitar și a retinei fătului.

Potrivit unor studii, acizii polinesaturați sunt asociați cu funcții fiziologice, precum reglarea genetică, menținerea compoziției mebranelor celulare și modularea legăturilor celulare.  De asemenea, au efect antiinflamator, crucial în timpul sarcinii.

Cantitatea recomandată de omega-3 în timpul sarcinii este de 1.4 grame zilnic. Pentru femeile care alăptează, se recomandă consumul de 1.3 grame zilnic. Omega-3 contibuie la dezvoltarea normală a memoriei, atenției, concentrării și abilitătilor de învățare.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

7 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

8 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: