Sari la conținut

Care este alimentul care grăbește îmbătrânirea. Nutriționist: Este dușmanul tinereții

imbatranire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Imbatranirea

Care este alimentul care grăbește îmbătrânirea. Obiceiurile proaste pot accelera imbatranirea. Iată câteva exemple de obiceiuri proaste care pot avea un impact negativ asupra procesului de imbatranire: fumatul, consumul excesiv de alcool, lipsa exercițiilor fizice, expunerea excesivă la soare și alimentele necorespunzătoare.

Zahărul, dușmanul tinereții

Dr. Bilic
Sursă foto: facebook/mihaelabilic

Recent, dr. Mihaela Bilic a vorbit despre pericolele consumului de zahăr, aliment care grăbește îmbătrânirea. Potrivit medicului, este un „agent de ruginire din interior”, care accentuează procesele de îmbătrânire, potrivit gandul.ro.

Soarele afectează pielea din exterior, iar zaharăul și produsele din zahăr accelerează îmbătrânirea din interior.

Nutriționist: Soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior

„E unul singur și este dușmanul tinereții și al pielii, anume zahărul. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior.

Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează. Sfatul meu este să îl scoateți din alimentație și să îl consumați precum sarea, presărat, ca un condiment. Altfel, în prezența zahărului, indiferent ce mâncăm, tot rău va fi! Culmea, cu cât viața are mai puțin zahăr, cu atât e mai multă tinerețe. Și pielea beneficiază de lipsa lui!”, a spus Mihaela Bilic.

 Omega 3 și vitamina C sunt două suplimente care neutralizează toate procesele pro-inflamatorii. Dr. Bilic recomandă consumul de pește, dar și suplimentele, precizând că vitamina C este o substanță antioxidantă

„Niciodată nu avem destul Omega 3 în organism ca să neutralizăm toate procesele pro-inflamatorii. Atunci, dacă nu mâncăm măcar de 2 ori pe săptămână pește, măcar o facem prin suplimente, având nevoie de Omega 3 din belșug.

Dacă tot am vorbit de suplimente, vreau să o laud pe vitamina C, care este cea mai puternică substanță antioxidantă. Când zic antioxidant, acest lucru înseamnă anti-îmbătrânire. Din păcate, nu putem să o luăm din alimente, căci ne trebuie foarte multă.

La capitolul vitamina C, ar fi bine să luăm supliment, chiar până la un gram pe zi, ca să neutralizeze toată oxidarea și produșii toxici cu care organismul nostru intră în contact. Deci, Omega 3 și vitamina C și o să fie bine! Și fără zahăr, îmi pare rău, e o veste tristă, dar, culmea, are efect!”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel