Valoarea normală a hemoglobinei. Hemoglobina este prezentă în celulele roșii ale sângelui și este compusă în mare parte din fier. Hemoglobina este responsabilă pentru transportarea oxigenului din plămâni în țesuturi.
Dacă hemoglobina este scăzută apar anomalii la nivelul unor organe, metabolismul este perturbat, nivelul de oxigen este scăzut și apare anemia.
Valoarea normală a hemoglobinei
Bărbați:13.5-17g/dl
Femei:12-15g/dl
Gravide:11-12g/dl
Copii :11-16g/dl
Adoptă o dietă echilibrată cu alimente bogate în fier precum spanac, cereale, fructe de mare, pentru a menține nivelul normal al hemoglobinei.
Iată ce alimente te ajută să crești nivelul hemoglobinei:
Rodii: acestea conțin de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, vitaminele A, C, E, acid folic și fier.
Fructe de mare: tonul, scoicile, somnul, somonul, stridiile și sardinele sunt de asemenea, printre alimentele care cresc nivelul hemoglobinei.
Legumele: Soia, nucile fasolea roșie, cresc nivelul de fier.
Vegetalele cu frunze verzi: acestea conțin vitaminele A,C,K, calciu și fier.
Banane: sunt o sursă excelentă de fier și potasiu. Consumă o banană pe zi.
Semințe de dovleac: Sunt o bună sursă de fier, Omega-3 și zinc.1/4 ceașcă de semințe de dovleac conțin 8.6mg.
Sfeclă roșie: este o bună sursă de fier și în plus, scade tensiunea arterială.
Pepene roșu: conține fier, proteine, carbohidrați, potasiu, vitamina C și vitamina B.
Struguri: cei negri sunt o bună sursă de fier și ajută la creșterea hemoglobinei.
Agrișe: sunt o sursă importantă de vitamia C dar și de fier. Pentru rezultate mai bune, consumă-le pe stomacul gol.
Vitamina C: Vitamina C ajută organismul să asimileze fierul din alimente. Surse bune de vitamina C: citrice, struguri, papaya, conopidă, fructe de pădure, roșii.
Fructe uscate: prunele și caisele uscate ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de hemoglobină.
Stafide: sunt o sursă importantă de fier. Cel mai bune mod de a le consuma e să le lași de seara în apă și să le mănânci a doua zi dimineață pe stomacul gol.
Carnea roșie: conține mult fier și este una dintre cele mai bune alimente pentru creșterea hemoglobinei.
Spanac: conține fier și ajută la asimilarea fierului în organism.
Susan: este, de asemenea, bogat în fier și crește hemoglobina
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…