Sari la conținut

Care e cea mai bună decizie dacă te-a înșelat: ierți sau te desparți?

Cu trecerea timpului, după începutul pasional al unei relaţii, intervin de multe ori obişnuinţa de a-l avea pe celălalt lângă tine şi detaşarea faţă de acesta. În acest caz, uneori, un partener face un pas greşit.

Există unele semne prevestitoare
Este bine ştiut că atunci când oamenii nu mai au parte de anumite gesturi şi atitudini, care, oricât de mici ar fi, de cele mai multe ori au o mare însemnătate în viaţa de cuplu (fie că este vorba despre atenţie, afecţiune, înţelegere, suport sau sex), ei încearcă să suplinească acel gol căutând, de multe ori, acel ceva la altcineva.
Specialiştii consideră că infidelitatea are anumite semne prevestitoare, iar partenerii pot recunoaşte aceste semne şi pot încerca să rezolve situaţia, evitând astfel apariţia relaţiilor extraconjugale. Totuşi, dacă se întâmplă, merită oare să-i acordăm o a doua şansă partenerului?

Puneţi-vă câteva întrebări esenţiale
Înainte de a lua orice decizie în grabă pe care să o regretaţi mai târziu, cel mai bine ar fi să analizaţi cauzele acestei probleme. Deşi la prima impresie lucrurile par destul de simple, gândiţi-vă şi la comportamentul vostru înainte de a arunca vina în totalitate în spinarea celuilalt. De aceea vă propun să vă răspundeţi la următoarele întrebări:
– Cât de mult timp petrec cu partenerul de viaţă zilnic?
– Care este ultima discuţie interesantă pe care am avut-o cu el/ea?
– Care sunt problemele care îl frământă?
– Care sunt planurile partenerului dumneavoastră?
– Când, cum şi cât de des îi arăt partenerului meu că îl iubesc, că este important pentru mine?
– Cum este viaţa noastră sexuală şi cum ar dori partenerul meu de viaţă să fie?

Aflaţi care este motivaţia lui/ei
Meditând la aceste întrebări, de preferinţă împreună cu partenerul, deschis şi calm, puteţi obţine răspunsuri cu privire la posibilele motive pentru care a decis să vă înşele şi la schimbările ce trebuie să aibă loc în cuplu pentru a putea continua relaţia.

Apelaţi la ajutor specializat pentru a vă salva relaţia!
Dacă în timpul comunicării deschise cu partenerul întâmpinaţi probleme în a ajunge la o soluţie comună cu privire la relaţie, precum şi a modului în care aceasta urmează să se desfăşoare, ar fi bine să apelaţi la ajutorul unui psiholog sau al unui consilier specializat pe aceste probleme, care vă poate ajuta în ceea ce priveşte restabilirea echilibrului.

Nu faceţi compromisuri de dragul copiilor
O decizie unilaterală de menţinere a relaţiei de cuplu doar de dragul copiilor sau pentru a păstra aparenţele nu este o soluţie bună, deoarece tensiunile dintre parteneri vor fi resimţite din plin în cadrul familiei şi vor avea un impact negativ asupra sănătăţii psihice şi fizice a celor doi precum şi asupra copiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel