Categories: Ştiri sănătate

Cardiolog: Ritmul cardiac al unei persoane sănătoase se încadrează în aceste valori

Cardiolog, despre ritmul cardiac al unei persoane sănătoase: Trebuie să se încadreaze în aceste valori

O inimă sănătoasă nu bate în ritmul ceasului. Se accelerează și încetinește pentru a se adapta nevoilor tale de oxigen în schimbare , deoarece activitățile tale variază pe parcursul zilei. O frecvență cardiacă „normală” variază de la persoană la persoană. Cu toate acestea, o frecvență cardiacă în repaus anormal de mare sau o frecvență cardiacă maximă scăzută poate indica un risc crescut de boli de inimă sau de altă afecțiune medicală.

Pulsul tău în repaus
Când sunteți în repaus, inima pompează cea mai mică cantitate de sânge pentru a furniza oxigenul de care corpul dumneavoastră are nevoie. Deși frecvența cardiacă normală oficială în repaus variază de la 60 la 100 de bătăi pe minut, intervalul pentru majoritatea adulților sănătoși este între 55 și 85 de bătăi pe minut.

Cu toate acestea, alți factori vă pot afecta ritmul cardiac în repaus, cum ar fi: stres, anxietate, hormoni, medicamente și nivelul de activitate fizică.

Cum să-ți măsori ritmul cardiac

Un lucru simplu, dar eficient.  Oamenii trebuie să se obișnuiască să își verifice ritmul cardiac mai des, însă este recomandat să o facă în timp ce se odihnesc. Așa își vor putea identifica modificări neobișnuite ale ritmului sau regularității care pot necesita îngrijiri medicale.

Încheietura mâinii este cel mai confortabil și mai sigur loc pentru a obține un puls bun. Apăsați degetele arătător și mijlociu împreună pe încheietura mâinii, sub stratul adipos al degetului mare.

Apăsați până simțiți o pulsație. Dacă apăsați prea tare, puteți suprima pulsul. Probabil că puteți obține o citire destul de precisă numărând numărul de lovituri în 15 secunde și înmulțind acel număr cu patru.

Cel mai bun moment pentru a vă măsura ritmul cardiac în repaus este primul lucru dimineața, chiar înainte de a vă ridica din pat.

Care este un ritm cardiac bun în repaus?

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Nu există o frecvență cardiacă bună în repaus. Sportivii bine antrenați pot avea numere în anii 40. Dar o frecvență cardiacă atât de lent pentru o persoană obișnuită ar fi alarmantă și ar trebui să sunați la cabinetul medicului dumneavoastră, mai ales dacă vă simțiți slăbit, amețit sau fără respirație.

Frecvență cardiacă în repaus: 90 de bătăi pe minut

Pe cealaltă parte a scalei, o frecvență cardiacă în repaus care este constant peste 90 de bătăi pe minut este, de asemenea, ceva de care medicul dumneavoastră ar trebui să fie conștient. Deși formal încă normal, acesta poate fi un indiciu pentru ceva greșit, dar nu neapărat o problemă serioasă.

Ritmul  cardiac maxim

Sursă foto: Getty Images

Frecvența cu care bate inima atunci când lucrează cel mai mult pentru a satisface nevoile corpului de oxigen este ritmul cardiac maxim. Frecvența cardiacă maximă joacă un rol major în determinarea capacității aerobe – cantitatea de oxigen pe care o puteți consuma.

Mai multe studii observaționale mari au arătat că capacitatea aerobă mare este asociată cu un risc mai scăzut de atac de cord și deces. Iar un studiu mic, controlat, a arătat că bărbații și femeile cu deficiențe cognitive ușoare care și-au crescut capacitatea aerobă și-au îmbunătățit și performanța la testele de memorie și raționament.

Recent Posts

O zi neagră pentru istoria României. Marea noastră DOAMNĂ s-a stins din viață. A avut o viață de film, iar familia și apropiații sunt sfâșiați de durere

Gabriela Melinescu, o scriitoare cunoscută și apreciată din România, a murit marți, 15 octombrie 2024.…

4 minute ago

Combate invidia cu ajutorul unui ritual puternic. Îți va dezvălui cine nu îți este prieten adevărat

Protejați-vă de invidie cu acest ritual puternic care vă va ajuta să eliminați această energie…

24 de minute ago

Sprijin pentru femei. Ce au făcut 20 de alergători în cadrul ediției din acest an a Maratonului București

Sprijinul pentru o mai bună informare a femeilor. Acțiune inedită în cadrul ediției din acest…

54 de minute ago

Ora de iarnă 2024: Probleme mari pentru 3 semne zodiacale! La ce trebuie să fiți atenți

Odată cu schimbarea anotimpurilor vine și schimbarea orei, care poate fi o adevărată provocare pentru…

o oră ago

Medic: Acesta este cel mai periculos aliment pentru diabetici. Nu este zahărul!

Carnea roșie este unul dintre cele mai riscante alimente pentru persoanele cu diabet, avertizează gastroenterologul…

2 ore ago

A fost cutremur puternic!!! Seismul de peste 6 grade magnitudine, resimțit în mai multe regiuni

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit miercuri estul Turciei, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European,…

2 ore ago

Citeste si: