Categories: Ştiri sănătate

Cardiolog: Renunță să mai consumi acest tip de carne pentru a te proteja de tromboză

Din cuprinsul articolului

Când apare tromboza, într-un vas de sânge se formează un cheag de sânge, numit și tromb. Acest cheag de sânge poate bloca sau obstrucționa fluxul de sânge către zona afectată și poate provoca complicații grave dacă cheagul de sânge se deplasează către părți importante ale sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii.

Tromboza este formarea sau prezența unui cheag de sânge în interiorul unui vas de sânge. Un vas de sânge poate fi orice venă sau arteră din organism. De exemplu, în cazul trombozei venoase profunde (picioare) sau trombozei coronariene a arterelor inimii. Un cheag de sânge se mai numește și cheag de sânge. Când un cheag de sânge se descompune și circulă liber în fluxul sanguin, este o tromboembolism, potrivit doc.ro.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Risc crescut de boli cardiovasculare

Nu există un anumit tip de carne care să fie considerat periculos pentru tromboză. Dar, cu toate acestea, este important de menționat că anumite tipuri de carne, precum carnea roșie și carnea procesată, sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, care pot contribui la dezvoltarea trombozei.

Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, miel și porc, este bogată în grăsimi saturate, ceea ce poate contribui la formarea plăcii în artere și la creșterea riscului de tromboză. Carnea procesată, cum ar fi slănina, cârnații și carnea de delicatese, conțin niveluri ridicate de sodiu și conservanți, care pot crește, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare și tromboză.

Cardiolog: Acesta este primul simptom al trombozei coronariene pe care toată lumea îl ratează

Pentru reducerea riscului de tromboză, se recomandă limitarea consumului de carne roșie și procesată și accentuarea consumului de surse slabe de proteine ​​precum carnea de pasăre, pește, fasole și leguminoase. O dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în nuci și semințe, poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de tromboză și la promovarea sănătății cardiovasculare generale.

Simptomele trombozei
Simptomele trombozei depind foarte mult de dimensiunea cheagului și de localizarea acestuia. Cheagurile arteriale și venoase se formează adesea în picioare, dar se pot forma oriunde în corp. Cu toate acestea, blocajele devin mult mai probabil să se formeze în zonele cu vase de sânge foarte mici, în special creierul, plămânii, dar pot să apară și în brațe și picioare.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: