Din cuprinsul articolului
Cardiolog, recomandări vitale pentru sănătatea inimii. O dietă sănătoasă include legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, ulei de măsline, fructe de pădure și pește.
„Consumul de pește face parte din dieta tradițională mediteraneană binecunoscută, celebrată și acceptată la nivel internațional. Mai multe studii observaționale au arătat că această dietă este asociată cu o mortalitate mai scăzută”, spune cardiologul Mustali Dohadwala.
„Se spune că există un pește care se remarcă mai presus de toate în ceea ce privește beneficiile pentru sănătatea inimii. Cardiologii au spus aproape în unanimitate că este vorba de somon, datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3″, spune specialistul.
Potrivit cardiologului Bradley Server, s-a demonstrat că acești acizi grași scad nivelurile de trigliceride, reduc inflamația vaselor și reduc riscul de aritmii. Dr. Dohadwala adaugă că consumul de pește de patru ori pe săptămână sau mai mult poate reduce incidența infarctului miocardic acut.
„Chiar și consumul de două porții pe săptămână poate reduce incidența evenimentelor cardiovasculare majore și a mortalității în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare”, spune dr. Dohadwala.
Cardiologul Mary Green recomandă să alegeți somonul sălbatic prins în locul somonului crescut în fermă. De regulă, primul pește este mai puțin gras. Peștele roșu este recomandat a fi consumat pentru prevenirea demenței, diferitelor boli cognitive, precum și în timpul tratamentului depresiei. Are nu numai un efect antiinflamator, ci și sedativ. Conține multă vitamina D.
Deficitul acestui oligoelement poate duce la scleroză multiplă, artrită, boli de inimă și poate chiar provoca cancer. De aceea este important să obțineți suficiente alimente bogate în vitamina D. Acizii grași Omega-3, vitamina D, calciul din somon întăresc oasele și previn dezvoltarea osteoporozei. Aceste substanțe se găsesc în cantități uriașe nu numai în pește, ci și în uleiul de pește.
Peștele roșu îmbunătățește memoria, stimulează activitatea creierului. Consumul regulat de acizi grași omega-3 reduce riscul de a dezvolta demență, previne boala Alzheimer și elimină simptomele bolii Parkinson. Peștele și uleiul de pește sunt utile în timpul sarcinii: protejează creierul bebelușului și ajută la formarea corectă a sistemului nervos.
Consumul de somon reduce riscul de hipertensiune arterială, ateroscleroză și accident vascular cerebral. Somonul ajută la normalizarea echilibrului de acizi grași omega-3 și omega-6. Când sunt dezechilibrate, când conținutul de omega-6 este mai mare, crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Doctor: Nu somon, dar acest pește este c
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…