Sari la conținut

Medic cardiolog, despre cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale după 45 de ani

tensiune arteriala
Sursă foto: Getty Images
medic cardiolog, despre tensiunea arteriala

Medic cardiologa explicat care este cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale după 45 de ani. Dacă este lăsată netratată și necontrolată, va duce la infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficiență renală sau cardiacă și moarte subită.

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente și periculoase afecțiuni care duc la boli grave și consecințe fatale.

Dr. Anna Korenevich, medic cardiolog, spune că după 45 de ani, spune că pacienții trecuți de 45 de ani au adesea o durere mai intensă care se resimte în inimă. Acest semn trădează hipertensiunea arterială.

tensiune arteriala
Sursă foto: Shutterstock

Care sunt pericolele hipertensiunii?

„Cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale este absența completă a simptomelor! Pacienții cu hipertensiune arterială de obicei nu au plângeri și simptome. În plus, mulți dintre ei nici măcar nu știu că sunt bolnavi, iar acest lucru este foarte periculos”, spune dr. Korenevici.

Semne frecvente după vârsta de 45 de ani: durere de cap, apăsând în zona pieptului apare pe anxietate și frică amorțeală în mâini și picioare durere puternică în inimă și bătăi rapide ale inimii pielea de găină pe corp. Lipsa aerului, senzație de frig sau cald. În plus, tensiunea arterială crește din cauza anxietății și fricii, așa că nici acest simptom nu trebuie ignorat.

Hipertensiunea arterială, o afecțiune gravă care necesită îngrijiri medicale

Medicul împărtășește și câteva semne clasice care pot indica hipertensiune arterială:

  • Cefalee – adesea presiunea mare este însoțită de o durere de cap, în special în regiunea occipitală sau tâmple. Durerea poate fi pulsantă și se poate agrava odată cu activitatea.
  • Amețeli și stare de conștiență încețoșată – presiunea ridicată poate provoca o senzație de amețeală, instabilitate și chiar pierderea conștienței.
  • Deficiență vizuală de scurtă durată – apare odată cu apariția unor pete în fața ochilor sau cu pierderea vederii pentru câteva minute.
  • Dificultăți de respirație sau senzație de dificultăți de respirație chiar și cu activitate fizică minimă.
  • Durere în piept sau disconfort în piept – acesta ar putea fi un semn al unei probleme cardiace.
  • Roșeață sau amorțeală a feței, în special în jurul obrajilor și al frunții.
  • Printre factorii de risc pentru hipertensiune arterială se numără excesul de greutate, colesterolul crescut, glicemia crescută, lipsa activității fizice, alimentația nesănătoasă și dezechilibrata, fumatul, consumul de alcool.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel