Din cuprinsul articolului
Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că anumite alimente sunt deosebit de puternice în prevenirea bolilor de inimă.
Boala de inimă este un termen generic pentru afecțiunile care afectează inima sau circulația. Considerate una dintre principalele cauze de deces, bolile cardiovasculare fac prăpăd în rândul populației. Prin urmare, este imperativ să vă reduceți riscul de a dezvolta acest ucigaș major. Din fericire, un cardiolog a împărtășit „cea mai bună” dietă pentru a preveni acest factor.
Poate că v-ați săturat să auziți cât de eficientă poate fi dieta pentru a evita diverse probleme de sănătate, dar un stil de viață sănătos este, într-adevăr, una dintre cele mai simple modalități de a reduce riscul unei varietăți de probleme, inclusiv boli de inimă.
Când vine vorba de protocolul alimentar sănătos pentru inimă, există câteva reguli simple de urmat.
Dr. Oliver Guttmann, cardiolog consultant la The Wellington Hospital, parte a HCA Healthcare UK, a declarat: „Cea mai bună dietă pentru a preveni bolile de inimă este cea care este plină de fructe și legume, cereale integrale, nuci, pește, carne de pasăre și uleiuri vegetale.”
În timp ce ceea ce mâncați joacă un rol major în reducerea riscului, ceea ce evitați este, de asemenea, crucial.
Dr. Guttmann a continuat: „Este important să monitorizați și consumul de alcool, fiind atenți la consumul de alcool.
„Bărbații și femeile sunt sfătuiți să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat. De exemplu, o halbă de bere blondă tare conține trei unități de alcool.
„De asemenea, ar trebui să căutați să reduceți consumul de carne roșie și procesată, carbohidrați rafinați, alimente și băuturi cu adaos de zahăr, sodiu și alimente cu grăsimi trans.”
Mai mult decât atât, nu trebuie să credeți doar cuvântul medicului, deoarece volumele de cercetare susțin, de asemenea, grupurile de alimente sugerate de medic.
De exemplu, o mare parte a cercetărilor se concentrează pe așa-numita dietă mediteraneană, care include toate grupele de alimente esențiale descrise de medic.
Medicul a spus: „Este important să încorporați aceste alimente în dieta dumneavoastră cât mai curând posibil, deoarece [riscul] de boli de inimă crește odată cu vârsta, în special pentru adulții cu vârsta de 65 de ani și peste.
„Îmbătrânirea poate provoca modificări la nivelul inimii și al vaselor de sânge, crescând astfel riscul unei persoane de a dezvolta boli cardiovasculare.”
Mai mult, urmarea acestui tip de dietă poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol – un precursor al bolilor de inimă.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…