Categories: Ştiri sănătate

Caravană medicală în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi

Peste 250 de persoane din patru localităţi din judeţul Galaţi, afectate de inundaţiile din 14 septembrie, au primit au primit asistenţă medicală gratuită în cadrul unei caravane medicale.

Evenimentul caritabil a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Pantelimon şi Ermolae” Brăila.

Caravana medicală a început pe 22 noiembrie, în localitatea Costache Negri, unde 50 de persoane sinistrate, cu vârste înaintate, unele cu boli cronice şi cu situaţii materiale şi financiare precare au primit asistenţă medicală gratuită. Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic şi a bolilor cronice.

Acţiuni umanitare

„Pe 22 noiembrie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Eparhia Dunării de Jos o activitatea de tip Caravană medicală pentru persoanele sinistrate din localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi. Activitatea social-filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila în colaborare cu Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Pantelimon şi Ermolae”, filiala Brăila.

Acţiunea umanitară a fost desfăşurată în dispensarul din localitate, unde cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultaţii de specialitate unui număr de 50 de persoane sinistrate, cu vârste înaintate, unele cu boli cronice şi cu situaţii materiale şi financiare precare”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare au primit prescripţii şi medicamente din partea cadrelor medicale, urmând ca de săptămâna viitoare cazurile dificile să primească sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru tratament.

Caravana medicală a continuat în data de 23 noiembrie în localităţile Cuza Vodă şi Cudalbi, unde peste 150 de persoane, unele cu dizabilităţi, cu vârste înaintate, greu deplasabile, multe dintre acestea cu boli cronice au fost consultate de cadre medicale voluntare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi.

„La dispensarul din localitatea Cuza Vodă şi la Centrul social din Parohia Cudalbi 2, cadre medicale voluntare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi preoţi cu profesii medicale au oferit gratuit consultaţii de specialitate la peste 150 de persoane, unele cu dizabilităţi, cu vârste înaintate, greu deplasabile, multe dintre acestea cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.

Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, investigaţii de tip EKG, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cronice. De asemenea, cu sprijinul unor donatori, persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare, au primit gratuit medicamente, în baza prescripţiilor medicale oferite de medicii prezenţi”, precizează sursa citată de Agerpres.

50 de persoane sinistrate cu vârste înaintate, consultate de cadre medicale voluntare

Pe 24 noiembrie, caravana medicală a ajuns în localitatea Slobozia Conachi, unde peste 50 de persoane sinistrate, cu vârste înaintate, greu deplasabile, unele dintre acestea cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare au fost consultate de cadre medicale voluntare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi din mai multe unităţi medicale din judeţele Galaţi şi Brăila.

Acţiunea se înscrie în calendarul pastoral-misionar şi social-filantropic eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prevăzut pentru această perioadă de pregătire sufletească şi trupească pentru cele două sărbători închinate ocrotitorilor spirituali, Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae, precum şi pentru marele Praznic al Naşterii Domnului.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Recent Posts

Spitalele care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de Ziua Naţională a României

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

16 minute ago

Anunțul Ministrului Muncii, pensii 2024: când intră pensia pe decembrie pe card și când ajung prin poștă?

Ministerul Muncii a anunțat detalii importante pentru pensionarii din România în legătură cu plata pensiilor…

37 de minute ago

Adrian Daminescu a urcat pe scenă la 3 ani de la diagnosticul de cancer! Este de nerecunoscut!

Săptămâna trecută, scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București a găzduit spectacolul-omagiu „Oameni”, dedicat…

56 de minute ago

Cine este fiul lui Călin Georgescu? Legăturile nebănuite cu Novac Djokovic

Călin Georgescu, candidatul independent care reprezintă marea surpriză a alegerilor prezidențiale din România, este cotat…

o oră ago

TOP 6 vitamine care pot fi periculoase pentru anumite femei

Mai multe studii științifice au demonstrat de-a lungul timpului beneficii pentru sănătate a suplimentelor pe…

2 ore ago

Se anulează primul tur al alegerilor? Demers fără precedent legat de campania lui Călin Georgescu

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cere Comisiei Europene ca, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale,…

2 ore ago

Citeste si: