Din cuprinsul articolului
Oamenii folosesc caprifoiul și se bucură de diversele sale beneficii pentru sănătate de secole, dar este important să înțelegem ce poate face și ce posibile efecte secundare ar putea exista.
Legenda plantei pornește de la momentul în care Maica Domnului a căutat adăpost la mai multe plante, atunci când era urmărită de soldații trimiși de Irod. Singura plantă care a primit-o a fost caprifoiul. Fecioara Maria a hotărât atunci să binecuvânteze planta și să îi ofere puteri vindecătoare.
„De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.
Caprifoiul este un termen general pentru membrii familiei Caprifoliaceae, dintre care majoritatea sunt arbuști sau viță de vie cățărătoare. Originară din emisfera nordică, există peste 175 de specii diferite de plante care sunt denumite în mod obișnuit caprifoi, dar unele dintre cele mai cunoscute includ Lonicera japonica și Lonicera periclymenum, deoarece acestea sunt adesea folosite în scopuri medicinale. Florile și frunzele acestei plante sunt considerate utile în medicina tradițională chineză și sunt de obicei transformate în tincturi, infuzii și ceaiuri.
După cum am menționat, există mulți membri ai acestei familii taxonomice, dar aspectul general al acestor plante este oarecum asemănător, cu flori lungi, tubulare de culoare albă, galbenă, portocalie sau roz și o bază largă de frunze de până la 10 centimetri lungime.
Caprifoiul poartă fructe de pădure, care sunt mici, roșii și grupate în ciorchini mici, la majoritatea speciilor. Cu toate acestea, cu excepția câtorva specii de caprifoi, boabele și semințele pe care le conțin sunt toxice și, prin urmare, trebuie evitate.
Aceste plante au nevoie de obicei de cantități bune de lumină solară și nu se descurcă bine dacă sunt umbrite de alte plante.
Din punct de vedere nutrițional, dacă găsiți specii netoxice de fructe de pădure, acestea sunt o sursă bogată de fitochimice, acizi organici, flavonoide și antociani, precum și alte substanțe antioxidante. Acești compuși se găsesc și în flori și oarecum în frunze, dar în concentrații mai mici.
Există destul de multe beneficii ale utilizării caprifoiului pentru vindecarea naturală, inclusiv capacitatea sa de a gestiona nivelul zahărului din sânge, de a trata simptomele de greață și de a reduce inflamația în întregul corp, printre altele.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…