Din cuprinsul articolului
În urma mai multor explozii, ce au avut loc în seara de 26 august, în localitatea dâmbovițeană Crevedia, la o stație de GPL, două persoane au murit și alte 58 au fost rănite, a anunțat Ministerul Sănătății.
Însă tragedia de la Credevia, localitate aflată la 30 de kilometri de București, s-ar putea repeta oricând, atrag atenţia experţii, care pun la îndoială corectitudinea verificărilor periodice p care ar trebui să le facă instituţiile cu atribuţii de control la staţiile GPL.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov avertizează că sute de stații GPL și de carburanți sunt considerate „surse de risc pentru incendiu“.
Buletin de București a publicat o hartă interactivă, pe care sunt listate toate benzinăriile din Capitală, 380 la număr. Dintre acestea, conform Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor din Municipiul București, 226 prezintă risc de incendiu, adică un procent de 59,5%.
Anual, Inspectoratul pentru Situații de Urgență realizează un plan în care analizează riscurile din fiecare oraș al țării. Planul de la nivelul Bucureștiului a fost aprobat de către Consiliul General în această vară.
Sectorul din Bucureşti cu cel mai mare risc
Benzinăriile și stațiile GPL sunt amplasate, în cele mai multe cazuri, în apropierea blocurilor de locuințe, sau pe străzi înguste.
Pe primul loc, în ceea ce privește pericolul stațiilor GPL și de carburanți se situează Sectorul 3, cu un număr de 43 de astfel benzinării. Este urmat, la foarte mică distanță, de Sectorul 1, cu 41 de stații periculoase.
Pe locul al treilea, se clasează Sectorul 6, cu un număr de 38 de benzinării. Cele mai puține stații de alimentare, considerate „obiective de risc pentru incendiu“ sunt în Sectorul 5, 28 la număr, în timp ce Sectorul 4, aflat pe penultimul loc, are 35 astfel de stații de alimentare cu carburanți.