Sari la conținut

Fostul director al Institutului Cantacuzino, adevărul despre coronavirus: a fost creat sau nu în laborator?

laborator

Fostul director al Institutului Cantacuzino, Viorel Alexandrescu, renumit virusolog, adevărul despre coronavirus: a fost creat sau nu în laborator?

Specialistul Viorel Alexandrescu a declarat pentru Adevărul că SARS CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus „scăpat” din laborator.

Prof. Viorel Alexandrescu: Este un virus care a bătut toate recordurile

„Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin lichid seminal.

Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!”, a spus prof. Alexandrescu.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei:

”La vaccinul gripal, dacă apare o pandemie de gripă cum a fost în 2009, s-a putut face în 5-6 luni vaccin pandemic şi s-a putut controla pandemia, dar tehnologia de preparare a vaccinului gripal este foarte bine pusă la punct de ani de zile. Pentru că pandemii au mai fost: în 1918, în 1957, în 1968 şi în 2009. Deci, virusul gripal e mult mai cunoscut. Pe când SARS-CoV-2 este un virus nou şi n-avem nici antivirale specifice cum avem în gripă cu care poţi să tratezi cazurile la început. Ei acum se caută şi se pare că vor apărea în ianuarie şi substanţe specifice antivirale pentru acest nou coronavirus.”

Prof. Alexandrescu: Vaccinul, foarte sigur

„În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate”, adaugă specialistul

Cât timp va ține imunitatea după vaccinare?

”Cât timp va ţine imunitatea după vaccinare? Asta nu o ştie nimeni şi câte doze vor fi? Se pare că două doze sunt suficiente. Moderna a încercat şi cu trei doze dar au constatat că nu se câştigă foarte mult în anticorpi, dar apar reacţii secundare mai multe. Şi atunci, au ajuns la concluzia că sunt suficiente două doze. Dar gândiţi-vă că pentru vaccinarea a 300 de milioane de oameni, trebuie fabricate 600 de milioane de doze.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel