Canicula poate să fie extrem de periculoasă dacă nu sunt respectate anumite reguli pentru menținerea stării de sănătate. Cei mai afectați sunt copiii, femeile gravide sau pacienții cu afecțiuni cronice.
Atunci când este extrem de cald organismul nu se poate practic răci cu ajutorul transpirației, spun medicii. Iar caniculă înseamnă temperaturi cu peste zece grade în plus față de temperaturile din zona unde locuim. Totodată, pe lângă disconfortul dar de creșterea temperaturii se adaugă și umiditatea. Iar, această umiditate crescută nu dă voie corpului să piardă căldură.
Ce se întâmplă când stăm la temperaturi foarte mari?
Canicula. Când afară este caniculă, pielea este caldă, fierbinte, inima ne bate mult mai repede. Zilnic, omul pierde un litru de apă prin transpirație, dar când afară este extrem de cald, cantitatea de apa pierdută prin transpirație poate crește foarte mult. Dacă umiditatea aerului este mare, apa se va evapora mai lent. Astfel, un om va suporta cu greutate o căldură umedă față de una uscată. De asemenea, medicii atrag atenția asupra faptului că un pacient cu afecțiuni cronice nu poate să suporte canicula. Organismului acestuia se poate supraîncălzii extrem de ușor. Acesta și este explicația pentru care medicii recomandă acestora să stea în casă când afară sunt temperaturi mari. Afecțiunile lor cronice se pot complica din pricina căldurii.
Uite ce afecțiuni se pot complica pe caniculă:
Ce să reții?
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…