Sari la conținut

Ce trebuie să știți despre CANDIDOZA vaginală. Care sunt cele mai ÎNGRIJORĂTOARE simptome

Candida Albicans este o ciupercă. Ea trăiește în intestine și, în mod normal, este ținută sub control de bacteriile sănătoase care trăiesc acolo.

Uneori însă, flora bacteriană se mai schimbă, iar Candida începe să se răspândească. Dacă se extinde prea mult, vă veți confrunta cu mai multe simptome neplăcute.

Printre principalele simptome ale candidozei vaginale se numără scurgerile vaginale anormale, însoţite de mâncărime şi senzaţie de arsură.  De asemenea, urinarea devine dureroasă, apare înroşirea şi umflarea vulvei şi dureri în timpul contactului sexual.

Studiile arată că peste 70% dintre oameni au Candida în intestine. Ce simptome aveți, când această ciupercă preia controlul.

  • Oboseală;
  • Probleme digestive;
  • Sistem imunitar slăbit;
  • Dureri de cap;
  • Oboseală;
  • Senzație de amețeală;

Celule de candidoză vor trimite în fluxul dv. sanguin acetaldehide, toxine care cauzează oboseală și amețeală, etanol, o formă de alcool care vă încarcă ficatul și acid uric, care vă cauzează dureri articulare.

Candidoza se dezvoltă în urma consumului excesiv de zaharuri, dacă luați antibiotice, pe fond de stres sau în urma folosirii contraceptivelor.

Ce alimente trebuie să consumați. Cele mai indicate sunt: Oțetul de mere, alimente fermentate: iaurt sau varză acrită, legume verzi, ulei de cocos, ștevia, usturoi, semințe de chia, turmeric și scorțișoară, carne curată, provenită din ferme bio, supe.

Obligatoriu, trebuie să evitați: toate produsele care conțin zahăr, fructele dulci, alcoolul, cerealele, alunele, băuturile reci, laptele dulce sau produse alimentare cu potențial alergen.

Este important să se menţină curată şi uscată zonă intimă, dar fără a se utiliza săpunuri dure. Sunt recomandate maxim două duşuri pe zi, iar băile de şezut în apa călduţă pot ajuta la îmbunătăţirea simptomelor de candidoză. Duşurile vaginale sunt de evitat, acestea putând agrava de fapt candidoza prin îndepărtarea bacteriilor benefice de la nivelul mucoasei vaginului.

De asemenea, este foarte important să vă alegeți lenjerie intimă din bumbac și haine nu foarte strâmte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel